Ha nem adom oda a személyimet, bevihetnek a rendőrségre?
Tehát, ha akármilyen helyzetben a rendőr elkéri a személyimet, hogy igazoljam magam, és én nem adom oda, a nevemet sem mondom meg, akkor bevihet a rendőrségre? És, ha igen, akkor mit csinálnának velem?
(Nyugalom, nem akarok elkövetni semmilyen bűntettet, csak érdekel.)
Engem sajnos bevittek, pedig megadtam volna az adataimat. És úgy láttam, van a rendőröknél egy készülék, amivel kapcsolatba tudnak lépni a központtal, és le tudják ellenőrizni az adataimat, hogy jót mondok-e.
Végig senki nem szólt hozzám semmit, nem közölték az igazoltatás okát, kocsiba tuszkoltak, bevittek a kerületi kapitányságra, ahol belöktek egy fogdába (miután mindenemet elvették). Itt több mint két órán át egyedül ücsörögtem. Aztán betettek mellém egy másik őrizetest, aki elkezdett zaklatni, hogy adjak cigit. Na ekkor lett elegem. Mondtam a fogdaőrnek, hogy cirkuszt csinálok ha nem engednek ki. Mondják meg milyen jogcímen tartanak itt, és mi tart ennyi ideig abban, hogy beazonosítsanak. Ja egyébként nem csináltam semmit, csak sétáltam a Duna-parton, ahol leszólítottak. Öt perc se telt el, és kiengedtek. A cuccaimat hiánytalanul visszakaptam. Közben láttam, ahogy kimentem, hogy az ügyeletes tiszt nagy pofával mesél valamit egy kisebb társaságnak, akik nagyokat röhögtek. A lába az asztalon volt. Na ezért nem tudott velem foglalkozni.
Aztán egy hónapra rá jött egy határozat, amiben megbírságoltak, mert nem volt nálam a személyi. Ez ellen fellebbeztem, és másodfokon figyelmeztetésre változtatták a határozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!