Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Vertek már át titeket utcai...

Vertek már át titeket utcai csalók?

Figyelt kérdés

Sajnos múlthéten,péntek délután bedőltem egynek.

Egy fiatal férfi jött oda hozzám útbaigazítást kérni.

Az egyik lábára erősen sántított.

Első benyomásra szimpatikusnak tűnt.Azt mondta,hogy hetente jár Pestre dolgozni ,nem ismeri még jól a várost és baromi ideges mert a buszon ellopták a táskáját és épp a rendőrségről jött ahol feljelentést tett.

Benne volt mindene.Telefon,pénz.iratok.

Sajnáltam nagyon.Mondta,hogy épp a pályaudvarra indult mert ment volna haza hétvégére a családhoz és nem tudja hogy jut haza mi lesz a pénzzel.. Nem is meri elmondani otthon,hogy kirabolták mert ő támogatja a családot és nem akarja idegesíteni őket.

Aztán rákérdezett,hogy nem e adnék neki kölcsön 7 ezer forintot a jegyre.

Mondtam neki,hogy ez azért elég nagy pénz mert én sem keresem halálra magamat.

Mondta,hogy megadja természetesen.Adjam meg a számom ő meg a pesti lakótársa számát adja meg így elérjük egymást.Hétfőn jön haza és még hétfő délután találkozunk a városban és hozza a pénzt.

Odaadtam neki sajnos...Persze hétfőn nem hívott.

Én hívtam a megadott számot de az öreg néni aki felvette azt se tudta miről van szó..

Azóta is dühös vagyok magamra,hogy ilyen hülye voltam.

Más is járt már így?

Feljelentettétek a rendőrségen?

2019. júl. 7. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Ostoba voltál így jártál. Mégis mire fel jelentenéd fel? Önszántadból adtad oda, tanuk nincsenek, papírt nem írtatok róla, de ha még írtatok volna is ekkora tételnél ez még nem bűncselekmény.
2019. júl. 7. 18:39
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Fiatal koromban jártam hasonlóan. Tanultam belőle. Semmit nem segít ha bánkódsz miatta. Inkább legyél jóindulatú és higgy az emberekben, mint legyél mindenkivel szemben negatív.

Fogd fel úgy, hoz ez volt a tanulópénz, amivel megfizetted, hogy máskor ne hagyd magad ilyen könnyen megvezetni. Tőlem ennél többet szedtek el (más mesével) sok-sok éve, szóval sok pénz, de járhattál volna rosszabbul is.

Sok ember van aki akkor találkozik csalóval először amikor hatalmas pénzekről van már szó, mint aztó vagy lakás, nyaraló vásárlás és sokkal többet buknak vele, mert addig nem hitték hogy őket is be lehet csapni. Te most már tudod, hogy van aki nagyon őszintének tűnik és mégis csaló, legközelebb biztosabbra fogsz menni még akkor is ha fogsz segíteni. Mert hidd el, egy idő múlva ismét hiszel majd az emberekben és nem látsz majd mindenkit csalónak. Csak megfontoltabb leszel.

És nem, nem jelentettem fel a rendőrségen. Mert bármi is volt a meséje, utólag már én is láttam, hogy én voltam a hülye.

2019. júl. 7. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
nem, minden idegent elhajtok függetlenül attól hogy mit mond
2019. júl. 7. 19:47
 4/4 mindentudó99 ***** válasza:
81%
Hat én nem adtam volna. Ha 200 forintot ker valami mesével valaki odaadom. Na de 7000 forintot nem. De engem is vertek már át. Én villanyszerelőnekbadtam 40 ezret előre. Többet nem láttam.
2019. júl. 7. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!