Komolyan megúszhatják az internetes csalók?
Igen. De még ha 10 ember is tesz feljelentést, akkor se fognak túl sokat foglalkozni az üggyel.
Egyébként az ilyen-olyan aukciós és hirdetési oldalakon felhívják a figyelmet az előreutalás veszélyére. Aki ezt nem veszi figyelembe, az szerintem magára vessen.
Nem lehet, hogy ez rendőrség függő?
Valakinél olvastam, hogy 2600ft-ért feljelentették és mehetett kihallgatásra stb-stb.
Bármekkora értékre követik el, de nem haladja meg az 50eFT-ot akkor szabálysértési eljárás indul, ugyan úgy kihallgatás, de annál a rendőrségen az előadó szab ki bírságot, még bcs értéknél akár letöltendőt is kaphatsz, azt a bíróság tárgyalja.
Csak bizonyíték hiányában úszhatják meg a csalók.
Persze, hogy elég, a név és helység szerint 1 perc alatt megmondom, hogy mik az adatai, hol lakik stb. Nyilvántartásban könnyű valakit megtalálni.
Amikor nincs bizonyíték, az olyan, hogy sem személyleírást, sem kamerafelvételt, sem más adatot nem tudni az elkövetőről, így elég nehéz megtalálni.
IP címet is le lehet kérni a szolgáltatótól az emailét is, illetve a hirdetés feladását is.
Akkor úszhatja meg, ha netkávézóból netezik, és ott nem regisztrálják, hogy ki ül a gépnél.
De nemrég szóltam hozzá egy ilyen internet csaló kérdéséhez itt GYK-n, őt például elkapták. Szóval semmi sem lehetetlen. Lehet, hogy te vagy az egyik sértett, mert a 3-ból, csak 1 tett feljelentést, és eddig csak azért felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!