Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nem tehetnek semmit a...

Miért nem tehetnek semmit a rendőrök Magyarországon?

Figyelt kérdés

úgy értem hogy ha valami történik és lő eggyet akkor 3 napig írja az űrlapokat hogy mit tett, miért tett.. - igazán arra akarok kilyukadni hogy -nézem hogy amerikában a rendőrök autós üldözésnél simán belemennek az autóba, tök nyúgodtan elkezdenek lövöldözni.- -és ez lenne a normális dolog szerintem, hiszen a bűnöző látná hogy így mennek dolgok 5x meggondolná hogy elköveti -e a tettett vagy nem, mert az életébe kerülhet simán a dolog. - -Autós üldözésnél meg kettő megyén át követik -és igazán nem nagyon avatkoznak-avatkozhatnak bele..mert még ők kerülnek bajba.?

Nem lehetne tenni valamit/kérelmezni hogy ez ne így legyen?- közbiztonság szerintem mindjárt javulna?!

vagy csak én gondolom így?

2010. júl. 7. 12:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
65%

14:18:

2008-as FBI statisztikák szerint a gyilkosságok és kísérletek 32,8%-át fehérek, 36,5%-át feketék, 29%-át ismeretlenek, és 1,7%-át a maradék népek követték el.

Ha más bűneseteket nézünk:

Nemi erőszak: 65,2% fehér - 32,2% fekete

Rablás: 41,7% fehér - 56,7% fekete

Erőszakos cselekmények: 63,3% fehér - 34,2% fekete

Látható, hogy szó sincs arról, hogy a feketék okoznának ott minden bűnesetet, sőt! Amerika sorozatgyilkosai majdnem mind fehérek.

Azt viszont látni lehet, hogy ott a feketékkel szemben sokkal erélyesebben lépnek fel: a népesség 12%-a fekete, ellenben a letartóztatások 36%-át ők teszik ki.

Itthon éppen fordítva van, a cigányok ellen nem, vagy nehezen lépnek fel. Mit eredményezne tehát a keményebb fellépés? Keményebb fellépést.. velünk, a magyarsággal szemben. Gyorsabb fegyverhasználat előbb vezetne ártatlanok megöléséhez. És ha azt vesszük alapul, hogy a mai korlátozott jogaikkal is milyen szinten élnek vissza néha, akkor el lehet képzelni, milyen lenne egy olyan rendőrség, akiknek az utcán úgy viszketne az ujjuk a ravaszon, hogy tisztában lennének vele: ha indokolnak, akkor nem eshet bajuk, még ha egy ártatlan is elhullott intézkedés közben.

2010. júl. 7. 14:32
 22/28 anonim ***** válasza:
54%

14:30, miért kellene eltűrni? Az állampolgárnak kutya kötelessége önmagát és családját is megvédeni, és ezt meg is teheti a mai jogszabályok szerint. Rendelkezésre állnak eszközök, létezik fegyvertelen és fegyveres önvédelem is.

Könnyű mindenért a rendőrségre mutogatni, de akinek van esze, az már akkor elkezdett saját maga fegyverkezni, amikor meghallotta az első olyan esetet, amikor egy kegyetlen gyilkosságért 15 évet osztottak ki.

Nem kell az amerikai féle fegyverarzenál, elég, ha a polgárok olyan önvédelmi cselekvésszabadságot kapnak, ami elég az életük védelméhez(utcán hordható gumilövedékes fegyver, ami mondjuk korlátozott formában már megvalósult), és amiért nem hurcolnak meg.

2010. júl. 7. 14:36
 23/28 anonim ***** válasza:

Itt mást írnak a 7. pontban:

[link]

"Egy FBI-jelentés szerint a feketék egy főre vonatkoztatva tízszer annyi gyilkosságot követnek el, mint a fehérek; hatszor annyi rablást és hétszer annyi nemi erőszakot."

Akkor most mi az igazság? A te jelentésed egy olyan államból származik ahol kevés a feka ezért az adott börtönbe is kevesebb jut?

2010. júl. 7. 14:45
 24/28 anonim ***** válasza:

ma 14:36

Akkor minek tartjuk a rendőrséget? Azért hogy az autósokat büntetgessék?

2010. júl. 7. 14:46
 25/28 anonim ***** válasza:

[link]

Innen olvastam, hogy ez igaz -e, azt nem tudom. Csak feltételezni tudom, hogy nem írnak baromságot, pláne nem ilyen hosszan.

2010. júl. 7. 14:48
 26/28 anonim ***** válasza:

Dehogy azért. A rendőrség feladata a rend fenntartása, ahogy eddig. A polgári önvédelem a kiegészítés, ugyanis nem állhat mindenki mellett rendőr. Az autósok ellenőrzése valóban jó példa, ugyanis autóval ugyanúgy lehet bűnözni(a gyorshajtás, ittasan vezetés is az), a fokozottabb ellenőrzés pedig csak használ a biztonságos közlekedésnek.

A fegyverviselés pedig a védelem része.

2010. júl. 7. 14:52
 27/28 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van. A rendőrök nem kapnak szabad kezet semmiben. Ha üldözésről van szó, be kell szóljon az üti-nek, hogy ugyan tessék már megengedni, hogy bekacsoljam a szirénát.

Ha nem szól és úgy kapcsolja be, fegyelmi.

Az autós üldözésnél is ez van. Átadják egymásnak a stafétát, mint a váltófutásnál. Eddig a határig én üldöztem, most te jössz.

Nevetséges. Na a fegyverhasználatról ne is beszéljük, sok esetet hallottunk már. Ott tartunk, hogy dísznek van az oldalukon a fegyver. Persze, hogy nem kell indokolatlanul használni, de ha indokoltan használja is meghurcolják, kirúgják, eltávolítják a rendőrség kötelékéből.

Kimondhatom bátran. Meg vannak félemlítve a rendőrök!!

2010. júl. 8. 10:23
 28/28 anonim ***** válasza:

10:23

ne röhögtess, még hog ymeg lennének félemlítve hhha, nézd ilyen ostoba és korrupt bagázst meg egyszerűen valahog ykorában kell tartani, és nagyon helyes, hogy be kell szólni az ügyleetre ha szirénázni akarnak, mivel vezetni se nagyon tudnak, csak baleset lesz belőle, na de ez is csak elv, hiszen gyakorlatilag meg nem szólnak be, hát éppen beszéltünk itt annyit arról h mennyire visszaélnek a kéklámpával és xarnak bele mindenbe ..

ne haragudj, de az amit te mondasz, akkor lenne működőképes, ha a rendőrség valóban úgy nézne ki h a jó fiúk üldözik a rosszfiúkat .. na csak amíg azt se lehet eldönteni vajon melyik oldalon is vannak a rosszabb fiúk, addig isten ments még legálisan is kiszélesíteni a jogaikat .... szó nem lehet róla ... hova jutnánk ? nem elég diktatórikus így is a felépítése és a működése ? az kéne még ezeknek szabadon mérlegelhető fegyverhasnálatot adni, jézus isten, az lenne aztán az eredmény ...

sztem éppen hog yfelül kellene vizsgálni arendőrségi törvényt is ill. pár egyéb jogszabályt és korlátozni a jelenlegi lehetőségeioket mert sajnos túlságosan szubjektív minden, és ha akarja akkor így , h akarja akkor meg amúgy magyaráza ki, úhygogy ez nem állapot jelenleg itt

2010. júl. 8. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!