Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrség ellen, hol szoktak/l...

Rendőrség ellen, hol szoktak/lehet panaszt tenni ahol tesznek is valamit?

Figyelt kérdés

Nos a törvény engedi. Nem a rendőri 8 napon belüli panaszra gondolok, hanem ilyen nagy panasz,kivizsgálásra, ahol az egész kapitányságot kivizsgálják és nincs határidőhöz kötve.

Ilyet hol lehet tenni, ilyen nagy panaszt?

2019. ápr. 23. 11:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Na a végén csak kiderül, hogy nem a kapitányság a hülye.
2019. ápr. 23. 16:01
 12/19 A kérdező kommentje:

Jó. Ne írogasd már a nevem, meg senki nem mondta, hogy hülye is lenne valaki, én sem vagyok viszont az,én csak egy ember vagyok aki volt már ügyben tanúkihallgatáson ,valamint egy másik városban pénzeltűnés miatt megütötték a karom egy vipera akármivel ami illegális ,mert azt hitték én vittem el a pénzt. Kijött a rendőr,ki is derült,hogy nem én voltam,viszont az ütésnek nyoma maradt. A rendőr mondta,hogy tegyek feljelentérst könnyű testi s. miatt. Mondtam,hogy látleletet vettetek, vetettem is Debrecenben ,de a 30 napból kifutottam, mert sok volt a dolgom is ,viszont 8 napon túl is látszott a sérülés, mivel ügyvéd ismerősöm van,felkerestem és mondta,hogy szerezzek be még egy papírt az orvostól,hogy még látszik és duzzadt,hogy 8 napon belűl nem gyógyult meg,ha megvan a papír ,jelentsem fel,mert megáll a súlyos testi sértés kísérlet. Erre nem számít a 30 nap határidő. Úgy is tettem ahogy ügyvédúr mondta. Ezt utasították el. Ja és kamera is volt,oda is nézett kamera,de a rendőrök valamiért nem akarták megnézni sem.

Tehát egy ilyen ügyben sértett vagyok,meg van egy másik ügy amiben tanúként meghallgattak de az teljesen más. Ennyi.

Emellett, baj,hogy érdekel a büntetőeljárásjog és teszek fel kérdéseket?

Most legalább normálisan tudtok válaszolni,nem letoltok.

Ha teszek fel kérdést akkor normális választ kérek és,ha ti is tudtok normálisan válaszolni várom a választ,de ne dobjátok már mindig oda a nevem...

Egyébként a vasút is érdekel és a közlekedés kategóriába is gyakran teszek fel kérdéseket.

Ja meg én nem szidom a rendőrséget csak sajnos rossz tapasztalataim több van mint jó.

De találkoztam már olyan rendőrnővel is aki olyan kedves volt,hogy elbújhat bárki mellette...

2019. ápr. 23. 19:23
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
Na így rendben van. A vipera miatt megáll a súlyos testi sértés kísérlete. Pótmagánvádba tudod csak képviselni magadat, de ezt mondták, és mondtam is neked.
2019. ápr. 23. 21:40
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
Mindig csak egy szeletét írod le a történetednek. Ha elmész a Bulldoghoz (védőd előbb rettegett kiemelt főnyomozó volt, majd a békési rendőrkapitányság bűnügyi osztályát vezette), ne is próbálj mellébeszélni, mondj el mindent őszintén. Akkor, de csak akkor segíteni fog, rendes ember. Ha őt hülyének nézed, akkor meg megszívod...
2019. ápr. 24. 11:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Kérdésedre, ha védődnek is csak csepegteted az infókat, akkor nem fog tudni hatékonyan védeni, meg az lesz a hozzáállása, ha benne sem bízol, akkor ő sem töri magát. Már a 90-es évek elején városi rendőrkapitány-helyettes is volt (bűnügyi osztályvezetőként). Gondolhatod, hogy van rutinja...
2019. ápr. 24. 16:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát, azért most kicsit vitatkoznék az ügyésznővel.

Mi bizonyítja kétséget kizáróan, hogy az egy csonttörésre alkalmas eszköz volt?

Mi alapján sts kísérlet, mikor csak a kezére ütött vele, és az sem akkora erejű, hogy eltörjön, megrepedjen a csont?

Nem vagyok jogász, de szerintem itt megint csak Levike akar helikopter lenni.

Amúgy pont az a baj, hogy félinformációk alapján nem tudunk neked válaszolni, ha nem ismerjük a körülményeket részletesen.

2019. ápr. 24. 17:34
 17/19 anonim ***** válasza:
nem az a lényeg ilyenkor hogy hova milyen erővelütött. Ha az orvosi látleletről szóló rész igaz, akkor megállhat pótmagánvádban. Ha eltörik a csont, az már befejezett stádium. Arra a kérdésre kell választ kapnunk hogy objektíve alkalmas volt-e a támadás sts okozására. Erre a válasz igen, mivel a vipera fegyvernek minősül. Kérdés, hogy az a vipera feltalálható-e at esetleges gyanúsítottnál, és hogy valóban azzal történt-e a támadás. Ezen kérdések megválaszolásához mindenképpen érdemes szakértőt igénybevenni.
2019. ápr. 24. 17:59
 18/19 A kérdező kommentje:

A feljelentés megvolt,elutasították. A panasz megvolt,ügyész elutasította, de mivel nem engedtek el és ez is kiderült,személyi szabadság megsértése miatt pótmagánvádlóként nincs kizárva, hogy fellépjek.

A súlyos testi sértés kísérlet miatt már nincs mit tenne,feljelentés volt,elutasítva,panasz volt elutasítva és ennyi. Az ügyész felfigyelt arra,hogy mivel egy ideig nem engedtek el ezért pótmagánvádlóként nincs kizárva,hogy felléphetek a későbbiekben.

Azt nem értem,hogy miért nem úgy írta az ügyész,hogy személyi sz.megsértése miatt újra tehetek feljelentést,hanem csak pótmagánvádlóként léphetek fel?

A Debreceni Rendőrkapitányságon tattem meg amúgy a feljelentést,mert azt áttették Csabára és ott mondta a papaszfelvevő rendőr,hogy ilyen a világon nincs,hogy ismerős és kacsint egyet,hogy elintézzük,nem lesz semmi belőle.

Mondtam Csabán a járőröknek,hogy vipera van nála,nem nézték meg.

2019. ápr. 24. 19:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a válaszokat.
2019. ápr. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!