Rendőrség ellen, hol szoktak/lehet panaszt tenni ahol tesznek is valamit?
Nos a törvény engedi. Nem a rendőri 8 napon belüli panaszra gondolok, hanem ilyen nagy panasz,kivizsgálásra, ahol az egész kapitányságot kivizsgálják és nincs határidőhöz kötve.
Ilyet hol lehet tenni, ilyen nagy panaszt?
Általában a panaszok nagy része alaptalan.
Független Rendészeti Panasztestületnél lehet tenni.
Mi indokol egy kapitányságot kivizsgálásra? Egy tévképzet miatt nem fogják.
Volt egy ügy amiben érintett voltam, az elkövető bűncselekményt követett el ellenem ami gyakorlatilag bűntett,tehát a büntetési tétel felső határa 3 év szabadságvesztés. Rendòrség kijött, "köszönés: szia-szia,na mizu?" kiderült ismerik egymást,kacsintott a rendőr a tettesekre. Azért ezt mindenki leveszi,hogy azért kacsintott,hogy "elrendezzük,nem lesz semmi" .
Levelet kaptam, hogy a feljentést elutasították,megpanaszoltam az ügyészségre törvényes határidőn belűl aki elutasította a panaszt, de megállapította,hogy egy másik bűncselekménynek is látszik a dolog és nincs kizárva, hogy pótmagánvádlóként léphessek fel.
Magyarán a rendőrség elsimította az ügyüket. Értitek. Ismerettségi kör.
Az eset tőlem 130 km-re való kisvásosban történt, én debreceni vagyok és az itteni kapitányságra bementem érdeklődni,a panaszfelvevő rendőr azt mondta, hogy ilyen nincs, hogy elsimítják az ügyet,tegyek az ottani kapitányság ellen panaszt. Jogom van hozzá. Azt nem mondta,hogy hová,mert sietett.
Ezért kérdezem most itt, hogy hol kell ami foglalkozik is ezzel és megkérdezné őket,hogy mi ez az ügy elsimítás.
Ezt nem írhatom ide le. Annyit írok,hogy 04010/..../2018.bü.
A szervkódot és azt, 2018-ban történt azt leírom,mert ez szinte semmi,de az ügy számát ide nem írom, hogy is kérhetsz ilyet. Jó,hogy a lakcímem nem kéred,hogy írjam ide... hát meghalok:D
Viccet félretéve:
A www.repate.oldal is ezért van?
Elektronikusan is lehet gondolom.
Ja,hogy a szakasszám.
Az leírom.
Btk.164
De csak kísérlet,de az is bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!