Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A nyomozó, ha belenéz az...

A nyomozó, ha belenéz az adataimba, már automatikusan az új lakcímet dobja ki neki a gép?

Figyelt kérdés

Február 18-án tanuként hallgattak ki és közölte a nyomozó,hogy majd idézem,mert még valószinű jönni kell máskor is.

Közben elköltöztem albérletbe másik városba ahol anyukámék leknak (20 km) -re ahol eddig laktam. Albérletbe nem akarta még egyelőre a tulaj,hogy bejelentkezzek és anyukámhoz jelentkeztem be,tehát a bejelentett lakcímem is változott.

Ügyvéd szerint a lakcímváltozást nem kell a rendörségre közölni,mert tanuként nincs ilyen kötelezettség. Ha valaki gyanusitott annak,kell három napon belűl közölnie ,mert ha nem akkor rendbírsággal sulytható,de tanuként nem kell.

Nem is közöltem,de mikor majd írja az idézést úgyis belenéz az adataimba előtte és gondolom látja majd,hogy más lamcímem van és oda küldi az idézést,gondolom,nem tudom.

Ezért is kérdezem,ha mostmár belenéz a személyi adataimba a nyomozó,akkor automatikusan az új lakcímem lesz ott neki is a gépben?

2019. márc. 19. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Az aktuális tartózkodási helyedre küldi az idézést.

Amúgy a lakcímváltozást 15 napon belül állampolgári kötelességed bejelenteni az okmányirodában. Ideiglenes lakcímként jelentsen be az albérlet adó.

2019. márc. 20. 13:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Ma 13.56-os válaszoló.

Hát ott voltam az okmányirodában mikor átjelentkeztetett édesanyám. Az okmányirodában ott meg is csinálták az új lakcímkártyát. Vagyis helyesen nem okmányiroda,hanem kormányablakban voltunk. Akkor mit kellene jelenteni? Szerintem semmit,ott csinálták ők.☺ Innentől szerintem a rendőrségnek az új lakcímet dobja ki a gép.

Valaki még tudna válaszolni aki jól ért hozzá?

2019. márc. 20. 15:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok, írtam neked a választ, rendőr vagyok.

A lakcímnyilvántartóból dolgozik a rendőrségi program is, tehát a bejelentett lakcímedre megy az idéző.

2019. márc. 20. 15:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Ja értem. Elnézést. Köszönöm.

Akkor a rendőrség tudja.

De lehet nem is idéznek többször csak mondott valamit az a nyomozó.

2019. márc. 20. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!