Ilyen esetben hazavisz a rendőrség "díj" felszámolása nélkűl?
A megyeszékhelytől 15 km-re lakom egy községben és,ha véletlen lekésem az utolsó vonatot ami 23.02-kor indul,aztán hajnalban indul az első,a taxi 5-6 ezer körül lenne.
Ilyen esetben ,ha rendőrt hívok ,tényleg hazavisz ingyen?
Kolléganő mondott valami ilyet,azt is mondta,hogy ezt sokan nem tudják de így van. Én viszont nem vagyok benne biztos.
Azt tudom,ha a rendőrségnek elő kell állítani nekik valakit azt ráterhelik az előállítandó személyre.
Viszont ,ha valaki úgy jár ahogy fent leírtam,hazaviszi ingyen a rendőrség?
persze még előtte elvisznek étterembe is és fizetik a vacsorádat, ha éhes vagy!
Rendőrség a nevük nem pedig taxitársaság!
9 éve, 22 éves koromban történt, hogy délutános műszakban otthagyott a céges buszjárat (este 10-kor). A tömegközlekedést is lekéstem, de amúgy se volt nálam pénz, a stoppolás is sikertelen volt, kénytelen voltam gyalog megtenni a kb. 24 km-es utat. A lábaim fáradtak, egyre lassabban tudtam menni, végül 20 km után hajnali fél 4-kor igazoltattak a rendőrök, főleg hogy miért vagyok olyankor gyalog az utcán. Elmondtam nekik, hogy mi a szitu. Megkérdezték, hogy hol lakom, majd mondták, hogy szálljak be, hazavisznek a maradék úton, és végül az irataimat sem kérték el.
A rendőrség nem taxi, szóval ha nagylelkűek, akkor hazavisznek, de nem kötelesek, ha nagykorú vagy, ez csak rajtuk múlik! Ha véletlenül igazoltatnak, és olyan szerencséd van velük, mint nekem, akkor oké, de amúgy komoly indok nélkül, csak ezért hívni őket pofátlanság, akár figyelmeztethetnek is érte, szóval "ne szaladjon el veled a ló!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!