Tehetek ezért feljelentést?
Facebookon találtam egy vállalkozott egy munka elvégzésére. Többen ajánlották a Fészen mind az ő oldalán, mind máshol. Telefonon megbeszéltem vele egy munka elvégzését, időponttal, árral, ahova az anyagot is ő hozta volna. Kért előleget bankszámlára átutalni, amit meg is tettem. Időpont elteltével többször hitegetett új időponttal, mégsem jött, majd végül mindenfajta indokkal lemondta a munkát azt ígérve, visszaadja a pénzemet. Már több hete várom eredménytelenül, bár amikor kerestem ígérte. Mostanra oda jutottunk, hogy rögtön rámteszi a telefont.
Mindent tudok igazolni, átutalási papirral, face-s levelezéssel.
- tehettek ezért rendőrségi feljelentést?
- a telefonom minden beszélgetést rögzít, így megvannak a beszélgetéseink is. Ezeket hivatalosan felhasználhatom az eljárásban, vagy még én ütném meg a bokámat, hogy a tudta nélkül rögzítettem a beszélgetéseket?
Ha tudod bizonyítani, hogy munkadíjra (is) utaltad a pénzt, akkor az csalás (is). Azért valósult meg az egyenes szándék, mert a munkát lemondta (amire nyugodtan vedd elő majd a hangfelvételt, egy szaki nem fog személyiségi jogi pert kezdeni) , pénzt mégsem adta vissza többszöri felszólításodra.
Ha még hitegetne későbbi elvégzésével, méltányolható kifogásokkal, akkor nem lenne meg az egyenes szándék a tévedésbe ejtéseddel (megbeszélt időpontban nem jött ki), tévedésben tartásoddal (folyamatosan újabb időpontokkal hitegetés) kár okozására.
Az életben az a tipikusabb, hogy az előleg fele az összes első körben szállított anyagköltség, másik fele a munkadíj.
Pontosítom magam:
Ha tudod bizonyítani, hogy munkadíjra (is) utaltad a pénzt, akkor a csalás (is) megvalósult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!