Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tehetek ezért feljelentést?

Tehetek ezért feljelentést?

Figyelt kérdés

Facebookon találtam egy vállalkozott egy munka elvégzésére. Többen ajánlották a Fészen mind az ő oldalán, mind máshol. Telefonon megbeszéltem vele egy munka elvégzését, időponttal, árral, ahova az anyagot is ő hozta volna. Kért előleget bankszámlára átutalni, amit meg is tettem. Időpont elteltével többször hitegetett új időponttal, mégsem jött, majd végül mindenfajta indokkal lemondta a munkát azt ígérve, visszaadja a pénzemet. Már több hete várom eredménytelenül, bár amikor kerestem ígérte. Mostanra oda jutottunk, hogy rögtön rámteszi a telefont.

Mindent tudok igazolni, átutalási papirral, face-s levelezéssel.

- tehettek ezért rendőrségi feljelentést?

- a telefonom minden beszélgetést rögzít, így megvannak a beszélgetéseink is. Ezeket hivatalosan felhasználhatom az eljárásban, vagy még én ütném meg a bokámat, hogy a tudta nélkül rögzítettem a beszélgetéseket?

2018. szept. 6. 11:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Nem illegális privát felvételeket rögzíteni, az az illegális, ha ezt megosztod másokkal is.

És igen, tehetsz rendőrségi feljelentést, és nagy eséllyel tudnak is ezzel mit kezdeni, ha valóban így van, ahogy leírod.

2018. szept. 6. 11:29
 2/23 A kérdező kommentje:
És vajon érdemben foglalóknak is vele, hisz a vissza nem kapott pénz "csak" 35.000 ft?
2018. szept. 6. 11:36
 3/23 anonim ***** válasza:
Igen. Foglalkoznak!
2018. szept. 6. 11:42
 4/23 anonim ***** válasza:

Először írnék az usernek egy levelet, hogy x időpontig ha nem érkezik vissza a pénz akkor megteszem a feljelentést. Ha erre sem reagál akkor a beszélgetésekkel, a facebook profiljával és az esetleges üzenetekkel együtt elsétálnék a rendőrségre és megenném a feljelentést.

Fognak vele foglalkozni, és ennyi anyagból nem hiszem, hogy sokáig fog tartani az ügy felgöngyölítése.

2018. szept. 6. 11:47
 5/23 A kérdező kommentje:

4-es: ezen már túl vagyok.

Köszönöm a hozzászólásokat, irány a police.

2018. szept. 6. 12:49
 6/23 anonim ***** válasza:
Igen, tehetsz feljelentést. A telefonbeszélgetés engedélye nélküli rögzítésével a személyiségi jogait megsértetted, de ebből csak polgári per lehet, ha a szaki kezdeményezi. A magyar joggyakorlat szerint felhasználhatók az ilyen hangfelvételek bizonyítékként. Volt viszont arra példa, hogy valakit engedélye nélküli hangfelvétel miatt büntetőeljárásban elítéltek, utána viszont nyert polgári perben apróbb összeget, plusz a sokszázezres ügyvédi díját is fizetnie kellett a hangfelvételt készítőnek.
2018. szept. 7. 00:42
 7/23 A kérdező kommentje:

A rendőrség nem foglalkozott vele, mondván született közöttünk (még ha csak szóban is) egy szerződés. Innentől ez egy polgári petres ügy. Közjegyzőnél kell kérni fizetési meghagyást, utána lehet tovább lépni. Közjegyző viszont elküld, mivel hiába tudok róla sokmindent, a címét nem tudom.

Most mit kellene lépnem?

2018. szept. 11. 15:56
 8/23 anonim ***** válasza:

Menj vissza rendőrségre, tegyél feljelentést csalásért. A rendőrök persze nem akarják, hogy rontsd a statisztikájukat, de ragasztkodj hozzá, hogy jegyzőkönyvet vegyenek fel róla, jár neked belőle példány.

Btk.

373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy

2018. szept. 11. 20:09
 9/23 anonim ***** válasza:
Nekem pl. egyszer nem akartak felvenni jegyzőkönyvet arról, hogy a ház elött nekimentek az autómnak. Azt mindta a járőr, hogy szerinte az autóm kalapáccsal törték össze. Erre mondtam, hogy oké, akkor írja ezt a jegyzőkönyvbe, utána rögtön velvette.
2018. szept. 11. 20:12
 10/23 A kérdező kommentje:
Persze nekem is volt olyan érzésem, hogy lerázás szaga van a dolognak, de utána elmentem a bíróságra is. Éppen fogadóóra volt, ahol azt mondták, hogy a rendőrség úgy sem tudna nyomozni, adatokat kikérni akár telefonszolgáltatóktól, akár facebooktól, mivel az összeghatár nem éri el a bűncselekmény határát, ez csak szabálysértés, a rendőrség is tehetetlen.
2018. szept. 11. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!