Tehetek ezért feljelentést?
Facebookon találtam egy vállalkozott egy munka elvégzésére. Többen ajánlották a Fészen mind az ő oldalán, mind máshol. Telefonon megbeszéltem vele egy munka elvégzését, időponttal, árral, ahova az anyagot is ő hozta volna. Kért előleget bankszámlára átutalni, amit meg is tettem. Időpont elteltével többször hitegetett új időponttal, mégsem jött, majd végül mindenfajta indokkal lemondta a munkát azt ígérve, visszaadja a pénzemet. Már több hete várom eredménytelenül, bár amikor kerestem ígérte. Mostanra oda jutottunk, hogy rögtön rámteszi a telefont.
Mindent tudok igazolni, átutalási papirral, face-s levelezéssel.
- tehettek ezért rendőrségi feljelentést?
- a telefonom minden beszélgetést rögzít, így megvannak a beszélgetéseink is. Ezeket hivatalosan felhasználhatom az eljárásban, vagy még én ütném meg a bokámat, hogy a tudta nélkül rögzítettem a beszélgetéseket?
Nem illegális privát felvételeket rögzíteni, az az illegális, ha ezt megosztod másokkal is.
És igen, tehetsz rendőrségi feljelentést, és nagy eséllyel tudnak is ezzel mit kezdeni, ha valóban így van, ahogy leírod.
Először írnék az usernek egy levelet, hogy x időpontig ha nem érkezik vissza a pénz akkor megteszem a feljelentést. Ha erre sem reagál akkor a beszélgetésekkel, a facebook profiljával és az esetleges üzenetekkel együtt elsétálnék a rendőrségre és megenném a feljelentést.
Fognak vele foglalkozni, és ennyi anyagból nem hiszem, hogy sokáig fog tartani az ügy felgöngyölítése.
4-es: ezen már túl vagyok.
Köszönöm a hozzászólásokat, irány a police.
A rendőrség nem foglalkozott vele, mondván született közöttünk (még ha csak szóban is) egy szerződés. Innentől ez egy polgári petres ügy. Közjegyzőnél kell kérni fizetési meghagyást, utána lehet tovább lépni. Közjegyző viszont elküld, mivel hiába tudok róla sokmindent, a címét nem tudom.
Most mit kellene lépnem?
Menj vissza rendőrségre, tegyél feljelentést csalásért. A rendőrök persze nem akarják, hogy rontsd a statisztikájukat, de ragasztkodj hozzá, hogy jegyzőkönyvet vegyenek fel róla, jár neked belőle példány.
Btk.
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz, vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!