RTF (rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó? (vagy egyéb nyomozó)
RTF(rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó?(vagy egyéb nyomozó), akár "csak" Rendészeti szakközépiskolát végzettekből is?
Ha igen, hogy érhető ez el?
Az MRSZKI-n tanulunk nyomozástant(azon belül büntetőeljárás-jogot,kriminalisztikát, kriminológiát)
Egy tiszthelyettes simán el tud látni nyomozói feladatot.
Egyébként a nyomozó soha nem volt tiszti beosztás.
Értem.
De akkor ez így kicsit olyan, hogy mindegy mit tanulsz, univerzális vagy. Nem?
Nyomozó nem lehet tiszt? Fura, mert sok barátom az.
Szerintem az RTF-es képzés nem ad 100%-ot, pl egy friss készenlétesnek több hónap is lehet a betanítási ideje, akár 1 év is. És akkor ott vannak a reménytelen esetek.
Tudom, hogy van egy általános nézetkülönbség a tisztek és tiszthelyettesek között, miszerint a főiskoláról kijött tisztek franchoz se értenek.
Valahol érthető a nézetkülönbség, szerintem ez minden munkahelyen meg van.
De mégis mennyiben állja meg a helyét az, hogy egy kezdő tiszt "semmihez sem ért"?
Hány évnek kell ahhoz eltelnie, hogy már egy közepesen jó nyomozó legyen belőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!