Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » RTF (rendőrtiszti főiskola)...

RTF (rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó? (vagy egyéb nyomozó)

Figyelt kérdés

RTF(rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó?(vagy egyéb nyomozó), akár "csak" Rendészeti szakközépiskolát végzettekből is?

Ha igen, hogy érhető ez el?

2010. jún. 15. 20:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az MRSZKI-n tanulunk nyomozástant(azon belül büntetőeljárás-jogot,kriminalisztikát, kriminológiát)

Egy tiszthelyettes simán el tud látni nyomozói feladatot.

Egyébként a nyomozó soha nem volt tiszti beosztás.

2010. jún. 19. 10:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Értem.

De akkor ez így kicsit olyan, hogy mindegy mit tanulsz, univerzális vagy. Nem?

2010. jún. 19. 11:15
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, egy kicsit.De minket elsősorban közrendvédelmis rendőrnek képeznek.
2010. jún. 19. 15:56
 14/17 anonim válasza:
56%

Nyomozó nem lehet tiszt? Fura, mert sok barátom az.

Szerintem az RTF-es képzés nem ad 100%-ot, pl egy friss készenlétesnek több hónap is lehet a betanítási ideje, akár 1 év is. És akkor ott vannak a reménytelen esetek.

2010. jún. 21. 04:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.Lehet tiszt is nyomozó.Nyomozóként dolgozhat akár őrmesteris, akár alezredes is.
2010. jún. 21. 17:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy van egy általános nézetkülönbség a tisztek és tiszthelyettesek között, miszerint a főiskoláról kijött tisztek franchoz se értenek.

Valahol érthető a nézetkülönbség, szerintem ez minden munkahelyen meg van.

De mégis mennyiben állja meg a helyét az, hogy egy kezdő tiszt "semmihez sem ért"?

Hány évnek kell ahhoz eltelnie, hogy már egy közepesen jó nyomozó legyen belőle?

2010. jún. 21. 17:37
 17/17 anonim válasza:
Nagyban függ, hogy ki mennyire segít neki. De szerintem minden szakmánál így van, elsőre senki sem profi. De évek csaknem, max ha kevésbé fogékony :)
2010. jún. 21. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!