Ki mit tud a katasztrófavédelmi szakról a Rendőrtiszti főiskolán? Ami a honlapon le van írva azt én is elolvastam, hol lehet elhelyezkedni majd ezzel? Bármilyen infó jól jöhet róla.
Nem!
Ahhoz át kell jelentkezni valamelyik rendőri szakra. Vagy egyből olyan szakra jelentkezel, amellyel a rendőrség hivatásos állományába kerülsz.pl:bűnügy.(de úgy hallottam, hogy azt tervezik, hogy a legtöbb rendőri szakra csak olyan felvételizhet, aki rendészeti szakközepet végzett, tehát már a rendőrség hivatásos állományú tagja.)
A bűnügyi alapszakon belül a bűnügyi illetve a gazdaságvédelmi szak. A rendészeti alapszakon belül pedig az igazgatásrendészeti és a határrendészeti szak(jelenleg).
Polgári jelentkező csak a nappali képzésekre jelentkezhet.
Azokra a szakokra, amelyek csak levelezőn vannak(közlekedésrendészet illetve közrendvédelem), csak rendészeti szakközepet végzett, a rendőrség hivatásos állományú tagja jelentkezhet.
De mint mondtam, azt tervezik, hogy a legtöbb szakra kell majd a rendészeti szakközépiskolai végzettség, ha felvételizni akar valaki. A polgári jelentkezőknek maradna az igazgatásrendészeti szak.
Legalábbis az egyik rendőrszakszervezet újságjában ezt olvastam.
Köszönöm a válaszod. Még annyit, hogy ha Rendészeti Szakközépet végzek, és utána levégzem az RTF-et (olyan szakon amivel nem lehet "mezei" rendőrnek lenni) akkor lehetek rendőr? Mert a szakképesítést megszereztem rá a szakközépbe, de mellett diplomám is van, szóval rendőrtiszt leszek így ezzel?
(Persze az egész feltételes mód!)
Ha elvégzed a rendőr szakközepet, akkor onnan már hivatásos rendőrként jössz ki. Emellett elvégezheted a tisztit, de csak levelezőn, mert nappalira állományból nem engednek, vagy csak nagyon ritka és kivételes esetben.
Tehát elkezdesz dolgozni, mint rendőr, jelentkezel a tisztire, de akkor már miért jelentkeznél olyan szakra, mint pl a katasztrófavédelem, jelentkezz a közrendre, vagy a közlekedésre, és ha végzel máris rendőr tiszt leszel!
De ha rendőr szakközép után elvégzel egy civil fősulit, ergo szerzel egy diplomát, akkor már nem egyszerű a helyzet, mert el kell végezned egy 10 hónpos átképzőt a rendőrségen, amire mostanában nem szeretik küldözgetni az embereket, mert sok a tiszt!
Tehát ha tiszt szeretnél lenni, akkor a tisztin valamelyik rendőri szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!