Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » RTF (rendőrtiszti főiskola)...

RTF (rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó? (vagy egyéb nyomozó)

Figyelt kérdés

RTF(rendőrtiszti főiskola) nélkül is lehet valakiből bűnögyi nyomozó?(vagy egyéb nyomozó), akár "csak" Rendészeti szakközépiskolát végzettekből is?

Ha igen, hogy érhető ez el?

2010. jún. 15. 20:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem
2010. jún. 15. 20:54
 2/17 anonim válasza:
56%

Magánnyomozó lehetsz OKJ-s képzéssel is:

[link]

2010. jún. 15. 21:22
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

Hát ha rendészeti szakközépiskolát végzed el, akkor az út kicsit rögösebb, de gondolom folyamatos képzésekkel lehetséges. Már csak azért is, mert ha van egy akármilyen diplomád, mehetsz nyomozónak, akkor is vállalják az átképzést.

Olyan ez, mint az FBI, diplomád van, mehetsz :)

2010. jún. 15. 22:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lehetnél! A mi kapitányságunk is tele van tiszthelyettes nyomozókkal.Akár őrmesterként is lehetsz nyomozó.

A nyomozó nem tiszti beosztás.

Ha rendészeti szakközepet végzel, valszeg közrendvédelmi osztályon kezdesz, de át tudod magad kérni nyomozónak.

2010. jún. 16. 16:04
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Azt hittem, hogy nem lehet, esélyem sem lesz:S..most egy kicsit megnyugtattatok:)

Ha elvégzem a rendészeti szakközepet,és kezdek pl egy őrmesteri rendfokozattal közrendvédelmis rendőrként, és mennyi idő után kérvényezhetném azt, hogy nyomozó lehessek és kb mennyi idő, míg azzá válok(míg elfogadják a kérelmet)?

Milyen + dolgok kellenek hozzá?

Ilyen végzettséggel is kapnám érte a nyomozói pótlékot?

2010. jún. 16. 19:05
 6/17 A kérdező kommentje:
Mármint , milyen képzések szükségesek hozzá, hogy azzá váljak? Kb 2-3 év munkaviszony után lehetséges lenne, hogy nyomozó legyek?
2010. jún. 16. 19:06
 7/17 A kérdező kommentje:
Kérdezgetem ismerőseimet, hogy lehetséges-e ez, és ők azt mondjk, hogy felsőfokú végzettség szükséges hozzá, itt pedig olyan válaszokat kapok, hogy lehetséges... akor most lehetséges, vagy nem?:):DXD.. ismét elbizonytalanodtam.
2010. jún. 16. 19:17
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, elnézést, mostmár biztos hzdom, hogy nem feltétlen szükséges hozzá RTF-es végzés!...utánanéztem a dolgoknak, de kérem, a többi kérdésemre válaszoljanak, köszönöm előre is!
2010. jún. 16. 20:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden nyomozó kap nyomozói pótlékot...

Egyébként a közrendvédelmi osztályvezető "jóindulata" kell ahhoz, hogy át tudj kerülni bűnügyi osztályra...

2010. jún. 17. 10:19
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Rögtön azzal kezdem, hogy nem nézem le a tiszthelyetteseket és tudom, hogy az utcán rengeteg tapasztalatot össze lehet szedni.

Nyilván tudnak sok mindent amit egy nyomozó, aki soha nem volt egyenruhás, nem tud.

De! Az RTF bűnügyi szakon nagyon sok mindent megtanítanak, amit egy tiszthelyettesnek a rendészeti szakközépben nem.

Ez a tudás azért csak szükséges, nem?

Hogy tudja egy sima rendészeti szakközepet végzett rendőr ellátni a nyomozói feladatot?

Nem vagyok rendőr, én is csak kérdezek, de szerintem ez így logikus és általánosságban így is van.

Persze azzal is köztudott, hogy létszámhiány van a rendőrségnél és Magyarországon a legtöbb munkahelyen mindenkinek azt kell csinálnia amilyen feladatot kap. Az, hogy elvileg miről szól a papírja meg, hogy mi van a nagy könyvben megírva megírva, az egy dolog.

2010. jún. 18. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!