Mi van ha igazoltat a rendőr biciklivel, de én nem tudom fölemelni a biciklit, mert olyan nehéz?
Hallottam a tv-ben, hogy bicikliseket is szoktat igazoltatni, és olyankor be kell diktálni valami számot, ami a bicikli alján van. És láttam is a riportot, ahogy az emberke megfordította a biciklijét és ott volt a szám. Azóta ez jár a fejemben, ha megállítanak én hogy fordítom meg a biciklit, ha nem bírom el?? A 150 centimmel és 47 kilómmal, a lépcsőn se tudom fölvinni a biciklimet, egyszerűen nincs annyi erőm, hogy fölemeljem és meg is fordítsam. Ilyenkor nézik ahogy szenvedek vagy megkérhetem arra, hogy segítsenek? Nem akarom, hogy kinevessenek...
Köszönöm!
L/18
Csak abban az esetben nézik meg a számot, ha köröznek egy bizonyos gyári számú lopott bringát és amin ülsz, az pont olyan.
Ilyen esetben pedig nem neked kell nézegetned a számot, hanem ők nézik meg, mert ha loptad, nyilván nem a jó számot fogod bediktálni.
Egyébként meg nem nézegetnek számokat, mert miért is tennék?
Szóval, nyugi van!
Ne izgulj, nincs "rendszám" a biciklin.
Amúgy ilyenkor meg kell nyugodni és használni az agyadat.
Ha egy tárgy nehéz és az alján van amit meg akarsz nézni, akkor fogod, óvatosan eldöntöd, elfekteted a földön és akkor meg tudod nézni az alját. Majd visszadöntöd.
Ha nagyon nehéz - nem bicikli, hanem pl motor, akkor félig kell megdönteni, falnak lehet támasztani, hogy könnyebb legyen visszadönteni.
Az egyébként alapszabály, hogy olyan biciklit/motort ne vezess, amit nem vagy képes a földön fekvő állapotából lábra állítani, mert ha eldől akkor ott ragadsz.
Amúgy a rendőrt mindig megkérheted, hogy segítsen. Max. azt válaszolja, hogy nem teszi meg, de egy 150 cm-es, 47 kilós embertől nem fogják azt kérni, hogy egyedül emelgessen ilyen dolgokat.
Hány kilós az a bicikli, hogy nem tudod megemelni? Gondolom csak fel tudod fordítani, hogy fejtetőn álljon.
Egyébként megkéred a rendőröket, hogy segítsenek. Ők is csak emberek... Nem az atyaúristen áll veled szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!