A rendőr elveszi a jogosítványom, ha biciklivel ittason megyek?
Na erre voltam kíváncsi utolsó, hogy a rendszerben vagy valahol utólag utánanéz-e h van-e jogsim.
Köszi!!
Büntetésre mennyire számíthatok egyébként?
"Na erre voltam kíváncsi utolsó, hogy a rendszerben vagy valahol utólag utánanéz-e h van-e jogsim. "
Baxnak rá. Inkább reménykednek, hogy azzal is elkapnak részegen, mert az biztos drágább tétel. Ha nem helyszíni a bírság, akkor elvileg 30000-től indul.
"Egyébként a zsaru bármit elkér, te köteles vagy odaadni neki,"
Akkor jogtalanul jártam el mikor kérte a pálinkás üveget és megtagadtam?
"Ha biciklivel mész, mi köze a rendőrnek ahhoz, hogy van-e mondjuk E kategóriás, vagy nehézgépkezelőid, esetleg pilótavizsgád?"
Semmi, mi lenne?
Nem veszi el sohasem, előéleti pont sem jár érte, csak ha autóval mennél ittasan.
Helyszín bírságolni nem lehet, objektív felelősség keretében, közigazgatási feljelentést tesznek.
0.5mg/l légalkohol vagy 0.8mg/l véralkohol alatt fix 30.000Ft, elég a kézi digitális alkoholteszter
0.5mg/l légalkohol vagy 0.8mg/l véralkohol felett fix 60.000Ft bírság, és ekkor elő is állítanak vérvételre, vagy hitelesített véralkoholmérő berendezés mintavételezésre.
A vérvétel 13800 Forintba kerül nálunk, melyet külön kiszámláznak.
Mindkét esetben 15 nap áll rendelkezésedre, hogy postai úton befizesd a büntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!