Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mennyire normális az, hogy...

Mennyire normális az, hogy egy tavaly szeptemberben elkövetett szabálysértés miatt most kaptam meg a büntetést?

Figyelt kérdés
Nem csak 3 hónapjuk van kiszabni a bírságot? Vagy mi ez? 70 ezer forintról van szó.

2017. szept. 28. 07:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha adók módjára behajtandó és az ART alapján szabták ki, akkor viszont az elévülés 4 év. Plusz ha bármiféle végrehajtási tevékenységet foganatosít a hatóság, akkor további fél évvel megtolódik az egész. A jogerőre emelkedés időpontja mikori? Mert ha a dátum mondjuk tavaly őszi, és csak most kapták róla értesítőt, akkor elviekben a büntetés legit, az más kérdés hogy mennyire etikus, hogy csak most küldenek értesítőt.
2017. szept. 28. 10:21
 12/20 A kérdező kommentje:
Egy ismerősömtől egy 150 ezres közlekedési bírságot hajtottak be másfél évvel később. Egy faluban 100%-al átlépte az 50 km-es határt. Az is adók módjára behajtható kategória, csak mivel szoftverfejlesztő lazán kifizette és nem foglalkozott tovább vele.
2017. szept. 28. 10:23
 13/20 anonim ***** válasza:
Csak az a gebasz, hogy ha nem fizetsz a kimutatónak, akkor átfogják rakni az ügyedet végrehajtásra a lakóhelyed szerinti önkormányzat adóosztályához. Nekik pedig joguk van a bankszámláidra inkasszót tenni vagy a munkáltatódnál letiltani a havi fizetésed 33%-át.
2017. szept. 28. 10:28
 14/20 A kérdező kommentje:

Mindegy kifizettem, abár ez így hóvégén nem hiányzott. Utána gondolom felejtős az ügy mert tényleg pofátlanul nyomtam, és nem szép dolog összezavarni egy tömegkommunikációs eszközt. Mondták is az urak, hogy több bejelentés jött ez miatt, és emiatt a bünti is kicsit nagyobb lesz.

Csak ez, hogy egy év után? Akár munkanélküli is lehettem volna annyi idő alatt, vagy hajléktalan.

Meg ismerősnél is a másfél év...

2017. szept. 28. 10:31
 15/20 anonim ***** válasza:
Most gondolhatod mit szólhat az, akitől pár hónappal a négy és féléves abszolút elévülési határidő előtt sikerül behajtani a hátralékot :)
2017. szept. 28. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Kérdező ezt jól megetted...
2017. szept. 28. 11:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Biztos nem jön jól ha fizetni kell, de vegyük tudomásul, ha hibázunk fizessük ki a büntetést. Legalább ugyanazt a hibát mégegyszer talán nem követjük el.

Mert nem megérdemli aki 50 helyett 100-al megy lakott területen? Én még a jogosítványát is elvenném örökre.

Aki most fújgat erre, az biztos nem tenné ha mondjuk egy ilyen száguldozó miatt meghalna a gyereke, vagy más hozzátartozója.Aki nézi a híreket, mindennap van ilyen jó pár.

2017. szept. 30. 08:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is hibáztam, tiltott helyen parkoltam. Szó nélkül kifizettem, mert én vétettem. Azóta is figyelek rá, nehogy rossz helyre álljak.
2017. szept. 30. 09:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Erről van szó.

A hatóság is hibázott, szal innentől kezdve miért fizetné be?

Ha időben jön a csekk, nm szólok, de ilyenkor.

Másrészt ez is irreálisan magas összeg ezért a balhéért.

2017. szept. 30. 10:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, hogy van ez manapság? Hogy derítik ki hogy ki cb-zett és hány wattal?

Régebben mozgatott a dolog, de nem lettem rádióamatőr, de mindig foglalkoztatott, hogy hogy kapják el, akik szabályt sértenek ezen a területen.

2017. szept. 30. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!