Feljelentett egy orvos hivatalból mi a teendő?
Amúgy nem hiszem, hogy feljelentett, de jobb félni, mint megijedni.
2017. júl. 10. 21:28
22/31 A kérdező kommentje:
akkor leírom az egész sztorit nem csak a "lényeget" A legelejétől: Tartoztam neki 4ezer ft-tal átmentem hozzá hogy nemtudok neki most csak 1500ft-ot odaadni a többit megkapja 1-2 napon belül. Belázadt elkezdett ordítozni stb mondom jólvan nem vitatkozok veled engedj ki megyek(itt már egyszer elmondta mindjárt agyonver) kiengedett, de ahelyett hogy becsukta volna a kaput kijött és az utcán acsarkodott ott sem álltam le vele vitatkozni egy parkoló kocsi mögé futottam és ott ha ő balról én jobbról mentem körbe. Pár perc alatt közönsége lett mondtam neki hogy rajtad nevet mindenki menj be.. Így tett. jó hát eltelt 1 pár nap én nem kerestem mondom ha ő így akkor volt 2500 forintja. Lentvagyok pecázni(pergetek rabló halakra nem nappal a legsikeresebb rájuk a horgászat) szóval a folyó parton lentvoltam. Eljött a hazaindulás ideje(meguntam mert csak 1 hal jött kb 22.00-hajnal1-2 óráig) megyek a sétányon elment mellettem biciklivel hátranéztem megfordult na mondom most milesz jön hogy a múltkor nem volt kerek a dolog adjam a pénzét mondtam hogy nincsen. Ekkor eldobta a biciklit és jött az amit már fent leírtam(éreztem hogy részeg BŰZLÖTT a piától) szóval jött hogy most megver én elfutottam ugye nemvolt nehéz mert nemvolt józan. egy úton keresztül futottunk sajna egy kocsi sem jött hogy integessek nekik hogy mivan. Megállt láttam hogy megy vissza a sétány fele ahol a bringát letette. Na mondom megúsztam és hazamentem ennyi volt. Másnap délután meg mondja ismerősöm hogy mi lett vele. Ez a 100%os történet. Bocsánat hogy nem ezzel kezdtem úgy voltam elég úgymond dióhéjban a dolog.
:) :) :) Ne haragudj, de ezen most jót nevettem. Láttam a lelki szemeim előtt a jelenetet, hogy a kocsi körül kergetőztök.Mónika show újabb epizódjában elmenne. Nem bántásból írtam :) Megnézném a bíró fejét a tanúk meghallgatásánál :)
Szerintem ez a típus nem fog feljelenteni, nyugi. Ha még is, írj majd privit, aztán egye fene kiokosítalak, mint hogyan mondj .
Amúgy kicsit sincsen lelkiismeret furdalásod??? Mi a fenének nem tudsz megadni 4000 ezer Ft-ot sem, még két részletben? Ok, lehet olyan, mindent elhiszek, :) de az a hozzáállás, hogy gondoltad meg sem fogod adni. Az nem indok mert kiabált Veled. Ok, lehet piára költené, de az meg nem a Te tiszted eldönteni, tartoztál, add meg. Ez a helyes. Nem csodálom, hogy Rád akar ijeszteni, sikerült is neki.
2017. júl. 11. 11:34
24/31 A kérdező kommentje:
nevetséges tényleg csak tudjátok érdekes a dolog azért kicsit. én oda akartam neki adni de nem munkából élek hogy zsebből kivágjam. tanulok és épp ennyi volt nálam cigit nem vettem inkább átvittem neki az 1500 majd ha mondom megint lesz pénzem viszem, nem akartam magamra költeni nem akartam behúzni stb de így alakult. van lelkiismeret furdalásom lehet földhöz vágta a 2500 ft de azért én ennyi pénzért nem megyek neki a másiknak pláne nem mondok ilyen dolgot rá hanem megértem hogy várjak 1-2 napot ha akkor sem kapom meg akkor már mehet a harag. figyeljetek elkergetett a házából(ill az utcájából) mondom ezek után bárhogy is viszem neki a lóvét balhé fog kialakulni akkor inkább megtartom és veszek egy citromsárga rapalát :D
25/31 A kérdező kommentje:
az utolsó kommentelőnek annyit mondanék még, hogy vettem a poént és annyit helyesbítenék rajta hogy Anikó Show :DDD
Az orvos, ha tesz is hivatalból feljelentést, azt max ismeretlen tettes ellen teszi. Ha valóban történt feljelentés, (bár kétlem!) kijön hozzád a yard, házkutatást tart, keresi az elkövetés eszközét. Ha nem találják, kikérdezik a közvetlen környezetedet, látta-e valaki nálad, vagy tud-e a létezéséről. Ha pedig valóban bekamerázott közterületen történt a dolog, azonnal kikérik a felvételt.
Ha bizonyítást nyer az ártatlanságod, akkor előveszik a fickót hatóság félrevezetéséért.
2017. júl. 12. 08:15
27/31 A kérdező kommentje:
Hogy érted azt, hogy kétled a feljelentést? Az orvos nemtett feljelentést arra gondolsz? Vagy hogy ellenem?
Jézusom, mit nem értesz? Leírták már többen. Ellened hivatalból nem tehet feljelentés, mert nem nevezhet meg. Ha tudja is, hogy pl. a Kovács Jóska volt nem teheti úgy, hogy beleírja, hogy a sértett szerint a Kovács Jóska volt. Beleírja kb, hogy mit tudom én a koponyát traumás ütés érte itt meg itt, valószínűsíthető, hogy tettlegességből származik. Ha látja, hogy azt egy tárgyal követték el, akkor leírja pl., hogy a sérülést egy nehéz, de tompa végű tárggyal okozták. Valami ilyesmi. A lényeg az orvos hivatalból nem fog megnevezni, magánemberként meg ezzel nem fog foglalkozni egyrészt, kettő köti a titok tartás, tehát amit az ismerősöd mondott neki azt elvileg csak hatóság kérésére mondhatja el. Amúgy az orvos nem feljelentését tesz, hanem bejelenti az esetet, aztán a többi a rendőrség dolga, lesz-e feljelentés vagy nem.
2017. júl. 12. 13:47
Úgy érti, hogy nem tett a pasi feljelentés ellene, mert nem érné meg neki. Az orvos ahogy írták már x-szer, nem fog, max. ismeretlen tettes ellen tesz hivatalból jelentést.
2017. júl. 12. 13:51
30/31 A kérdező kommentje:
Igen arra gondoltam énis. Azt megértettem hogy az orvos nem ellenem tesz. (nekem ugye így lett továbbítva hogy rámlett fogva és engem jelentett az orvos) de ugye ez kamu. A pali meg remélem nem olyan hülye hogy bele megy egy ilyenbe mert azért józan ésszel végig gondolva aztmondja megvertem csak megkérdezik miért. arra mit mond csak úgy nekimentem stb? érdekes na mindegy várok aztán ha történne valami akkor majd beszámolok :)
Kapcsolódó kérdések: