Kutyás rendőr szakma?
Nem vagyok kutyás rendőr, de a pályaorientációs hét keretein belül találkoztam egy drogkereső kutyás rendőrrel(csak én mentem hozzá, szóval nem egy 30 fős osztálynak tartott előadás alapján vannak infóim).
El kell végezni a sima mezei rendőrit és a rendőrségen belül szoktak indítani továbbképzést, amivel pár hónap alatt kutyás rendőr lehetsz. Kb úgy működik mint a filmekben, először egy random kutya pórázát odanyomják a kezedbe és onnantól ő lesz a kutyád és együtt tanultok meg mindent. (engem ez egy picit kiábrándított :( )
Ha nyugger lesz a kutya, akkor a további kutyákat már te választhatod ki, szinte teljes szabadsággal.
Fizetésre sajnos nem mertem rákérdezni :(
Egy ismerősöm próbál bejutni a kutyások közé évek óta (szám szerint 7), de nagyon nem megy neki, pedig BM-es dolgozó és van némi hátszele is talán. Az üresedés, vezénylés nem igazán veszi figyelembe, hogy te mit szeretnél.
A mennyit keres kérdésre a bértáblájuk lehet a válasz. Diploma nem kell hozzá, tehát nem kell rendőrtiszti sem, csak a szakközép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!