Felvesznek-e a Közszolgálati Egyetemre vagy egy Rendészeti szakközépbe úgy, hogy felvagyok mentve matematikából?
"Aztán már kezdtem kiakadni, amikor felvételizni készülő középiskolás fiam elmagyarázta, hogy, ha lenne igazolása, hogy ő "discalculaciától" szenved, vagy "dislexiától", akkor
az + 50 pontot érne a felvételi eljárásnál.(egy középfokú nyelvvizsga akkoriban 35 pontot ért....) Sajnos, matekból csak hármas, de nem elég hülye a plusz pontokhoz. Hát, ezt buktad, fiam.
Mondta azt is, ha roma származású lenne, az is plusz pontot érne, mire én: ó, hát az könnyen megoldható, szépen bevonulunk az Önkormányzathoz, hivatalos eljárás keretében kijelentjük, hogy romák vagyunk, és akkor jár a pont. Bizony ám! mert a világon egyedül állóan, Magyarországon mindenki az, aminek vallja magát!
Persze, a gyerek hallani sem akart erről, és én sem gondoltam komolyan, de azért ez a dolog már ingerelt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!