Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Megéri a Nemzeti Közszolgálati...

Megéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi karát befejezni?

Figyelt kérdés

Mert eredetileg oda akartam menni, de most amint elküldtek ennyi minden hülyeséget eléggé elment a kedvem az egyetemtől.

Több száz dolgot kellene elintézni, amelyik közül egyik sem egy-két forintba kerül.

Nem beszélve arról, hogy délvidéki vagyok, így nekem még nehezebb több száz kilométereket utazgatni azért, hogy belehugyozzak ott némi poharakba megy teljesítgessem azt a sok bisz-b*szt amit egy egyetem követel.

Mondjam le inkább az egyetemet? Maradjak a B tervnél, menjek inkább bölcsésznek?

2016. ápr. 14. 21:05
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

Bölcsésznek? Isten ments. Van egy rakat.

Szerintem a kettő közül a rendészet a jobb választás, és az egy dolog, hogy most utaznod kell egyszer több száz kilométert, és kifizetned x összeget, de szerintem a Jövőd megér ennyit...

Bölcsésznek tanulni idő- és energiapazarlás...

Csak hogy személyes tapasztalatot mondjak: ismerek olyan bölcsészt, aki közmunka programban dolgozik 40 ezerért... és nem azért, mert nem talpraesett, és nem kell emiatt sehova, hanem mert egyszerűen nincs igény a bölcsészekre.

2016. ápr. 14. 21:41
 2/13 A kérdező kommentje:

Arabista lennék.

És sajnos nem egyszer, hanem legalább 5-6-szor kellene több száz kilométert utazni. A papirológiáról nem is beszélve.

2016. ápr. 14. 21:43
 3/13 anonim ***** válasza:

Döntened te magadnak kell!

Ha remdészeti dolgozó akarsz lenni, akkor feltétlen, ha bölcsész, akkor semmiképp!

2016. ápr. 14. 22:06
 4/13 A kérdező kommentje:

Na pont az ilyen válaszoktól megy fel a cukrom.

Okosságot akarnak mondani, de nem mondanak semmit.

Csak Objektív válaszokat akarok!

olyanokat ne, hogy: "arra menj ami érdekel" stb.

2016. ápr. 14. 22:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Objektív választ csak objektív dolgot tartalmazó kérdésre lehet adni, pl. mi a hatályos büntetőtörvénykönyv száma.

"Mondjam le inkább az egyetemet?"

Erre nem fogsz objektív választ kapni, mert ez egy szubjektív eldöntendő kérdés, amit neked kell eldöntened. Megéri a sok "bisz-basz" neked? Mennyire akarsz rendvédelmi pályán dolgozni? Döntsd el! Mi ebben nem tudunk segíteni.

Bár azt megjegyzem, ha már most gondot okoz a sok utánajárás, akkor talán tényleg nincs értelme erőltetni, ha te ezt mind csak nyűgnek érzed. De ez csak az én véleményem.

2016. ápr. 14. 22:37
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyik rosszabb ötlet mint a másik...
2016. ápr. 14. 22:49
 7/13 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva akarnék ezzel dolgozni!

De ezek annyira komplikált és nehezen elintézhető dolgok, hogy az valami katasztrófa...

Ez még csak az eleje az egésznek! Bele se merek gondolni mi lesz később!

2016. ápr. 14. 22:57
 8/13 anonim ***** válasza:

Nos, tehát ha objektív választ akarsz:

Igen, megéri elvégezned!

Baj csupán annyi, hogy még el sem kezdted, ráadásul a eü. vizsgálatokat csak ennyire becsülöd: "belehugyozzak ott némi poharakba", valamint a felvételi övetelményekről a véleményed: "teljesítgessem azt a sok bisz-b*szt amit egy egyetem követel."

.

Kérdésed az "agysebész legyek, vagy kazánkovács" kategóriába sorolható.

2016. ápr. 15. 07:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem hülyeség az a bölcsész.

A titkosszolgálatok most tárt karokkal várják azokat, akik arabul beszélnek.

Havi 300+ nettó garantált.

2016. ápr. 15. 09:28
 10/13 anonim válasza:

Szia! :)

Teljesen megértem,hogy elbizonytalanodtál. A fizikai alkalmassági vizsga valóban nehéz (én tavaly voltam vizsgázni) utána pedig még hátra van az orvosi illetve a pszichológia vizsga majd a pályaorientációs beszélgetés is. Szerintem már a fizikai alkalmassági vizsgát sem egyszerű teljesíteni akkor ha az ember nem készül fel rá rendesen.

Én azt tanácsolom neked,hogy mérlegeld,hogy megéri-e neked ez a sok utazás. Mert ha valóban ide szeretnél járni akkor érdemes végig csinálni mindent és hidd el a későbbiekben ez majd kifizetődik számodra! :) De ahhoz,hogy minden vizsgán túljuss kellő határozottság és felkészültség szükséges, így csak akkor vágj bele ha biztos vagy magadba,hogy neked ezek menni fognak! Nézd meg mennyi volt tavaly az általad bejelölt szakon a ponthatár illetve,hogy neked idén körülbelül mennyi pontod lesz, már ez is sokat segít! :)

De az mindenképpen jó ha van B terved és már elképzelésed is. Hiszen ha az NKE nem jön össze akkor is olyat tanulhatsz ami téged érdekel, akkor sincs baj.

De ha valóban a rendészettudomány érdekel és úgy érzed,hogy szeretnél bekerülni az egyetemre akkor határozd el magad és csináld végig! :)

Bárhogyan is döntesz : sok sikert kívánok előre is! :)

2016. ápr. 15. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!