A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára szeretnék jelentkezni idén, kizáró ok a színtévesztés?
Alapképzési szakon rendőr hallgató nem lehetsz, mert nekik az 57/2009. (X. 30.) IRM-ÖM-PTNM együttes rendelet szerinti I. egészségügyi alkalmassági kategória követelményeinek kell megfelelniük felvételkor.
Viszont sok olyan hivatásos rendőr van, aki közalkalmazott, kormánytisztviselő volt korábban, most III-IV. egészségügyi kategóriás hivatásos beosztásban van pl. jogi, személyügyi, műszaki, informatikai területen. NKE RTK mesterképzésre jelentkezéshez már elég, ha jelenlegi beosztása alkalmassági követelményeit teljesíti.
A III-IV. kategóriában is csak a deuteranomál lehet „AS” abban az esetben, ha részére az a) és b) pontban meghatározottak nem feltétele
Hagyjátok már...
Kamionsofőr se lehet színtévesztő aztán egy csomó ilyen sofőr van.
Lehet nem is vagy színtévesztő, nekem is csak bemesélték annak idején.
Nemrég voltam I-es alkalmassági vizsgálaton és csont nélkül végigolvastam a semmit nem érő Ishihara könyvet. Én kamionsofőrnek készülök.
Egyébként megfellebbezed a rendeletet és elmész olyan helyre ahol jobban vizsgálják...lehet csak enyhéd van.
Nehogy emiatt otthagyd a neked tetsző szakmát vagy mit...(Nem nagyon értek ehhez.) Ha meg nagyon nagy mértékben téveszted akkor sajnállak.
Azért sok sikert! :)
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!