1 hete meg volt az alapkiképzésem. Kikerültem alakulathoz. Bizonyos okokból szeretnék határvadász lenni. Működhet ez áthelyezéssel, vagy leszerelés után kezdhetek a következő kiképzésen? Mert 1 évig érvényes orvosim van és pszichológia amit kecskeméten állítottak ki júliusba.
ha Magyarországon dolgozol, akkor vagy nem alszol egész hónapban, de szó szerint, helyette túlórát nyomsz, vagy szimplán álomvilágban élsz.
Ha meg nem Mo-n vagy katona, akkor te vagy a sggfej, akkor ne írogass ide, ha USA-ban vagy katona. :)
2016. dec. 19. 21:11
13/20 anonim válasza:
Akik a határon teljesítenek szolgálatot, ennyit kapnak. Nem a hereverő naplopókról beszélek, akik egész nap a laktanyában döglenek!
2016. dec. 20. 04:30
14/20 anonim válasza:
Meg kell védenem 65%-ot, tényleg heti 60-70eFt túlórapénzt összeszednek pluszban a határon, szintén zenész vagyok.
Rendőröknek szolgálati időben megy a határ, maximum csak a váltás miatt 1-2 óra túlóra jár, míg a katonáknál a 8 órán felüli rész és a hétvége 200%.
Nincsenek otthon ez tény, ahogyan az egyik hozzászóló írja, de azért a rendőröknél is körül lehet nézni, évi 600-700 túlóra, mi is csak aludni járunk haza szinte.
2016. dec. 20. 09:13
15/20 anonim válasza:
Hát jó okos vagy ha át akarsz menni határvadásznak, amikor ugyanazt csinálnád a határon mint katonaként fele annyi pénzért. Nem tudom pontosan a legénységieknél vagy a tiszthelyetteseknél hogy megy, de szerintem a legénységiek is megkeresnek a havi fizu mellett két hétre legalább + 100 ezret. A határvadászok meg munkaidőbe csinálják ugyanazt, sima alap fizuért. Plusz ha netán van hozzá affinitásod hogy képezd magad és komolyan gondolod a szakmát eljuthatsz külföldre is tanfolyamokra, vagy akár misszióba egy idő után. Nyilván ez függ attól is hogy melyik alakulatnál vagy.
2016. dec. 21. 14:30
16/20 anonim válasza:
Hát túlórapénzt a határvadászok is kapnak. és valószínűleg kicsit többet is.
2016. dec. 21. 17:07
17/20 anonim válasza:
hszt vonatkozik valszeg mindkettőre, de annyiból tényleg több pénzt kaphat a katona, h ők talán 8. óra után kapják a túlórapénzt, a határvadász pedig csak a 12. óra után, ha jól sejtem.
2016. dec. 21. 20:14
18/20 anonim válasza:
A túlórapénz 8 óra után jár. Aki 12 órás mnkarendben van az két munkanap után egy nap pihenőt kap, tehát ott is kijön a napi nyóc óra.
Mellesleg a határvadászra a HSZT, míg a katonára a HJT vonatkozik.
2016. dec. 21. 22:04
19/20 anonim válasza:
Szerintem az anyagiakat nem itt kellene kibeszélni.
2016. dec. 21. 22:10
20/20 anonim válasza:
nemtudom... Egy hadnagy megkeres a havi 206K fizu mellé + 200K-t két hét határral.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!