Ha büntető bíró lennél, levetetnéd az előzetes letartóztatásban levő vádlottról a bilincset a tárgyaláson?
9
ezek a visszaélések sajnos mindennaposak, de a 99,99%-ra nem tud fény derülni sajnos. evidens módon, hiszen ha tudna, nyilván nem élnének vissza a helyzetükkel. nekem si volt már dolgom pár paraszttal, de én volt h nagyon be is szivattam őket (pl rám voltak kattanva, ba-szogattak mindenért, én meg hagytam h feljelentsenek persze olyan miatt, amihez semmi közöm nem volt, majd az volt a bukta, h volt rejtett kamerás felvételem róla. a szomorú viszont az h ezt is eltussolták és semmi se lett belőle, pedig az ilyen patkányopkat ki kellene szórni a testülettől, nem oda valók)
Régi a kérdés, de nem láttam igazi választ....
A fogvatartott átkísérésével együtt jár a vezetőszáras bilincs.
Ez előírás.
Levetetni - éppen ezért - csak előírások mellett lehet....
Ehhez képest más a tanú, akinél elővezetést teljesítenek, amihez kell a bilincs, de ha már a bíró előtt áll, akkor le is kell venni, mert teljesült az elővezetés... nincs ok a további alkalmazására....
A fogvatartottról csak akkor lehet levenni, ha erre a bíró utasítást ad...
Ezt azonban jogszabályi feltételek fennállása esetén teheti....
A terhelt a vallomását is bilincsben teszi meg.
Csak akkor veszik le, ha a bíró erre utasítja a rendőrt, mert nem áll fenn a további fogvatartás (letelt az őrizet, nem rendelte el a letratóztatást vagy nem tartotta fenn)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!