Vajon ezért hány évet kapok?
Szép estét mindenkinek !
Csináltam egy kis hülyeséget , kicsaltam valakitől 2 millió ft ot és most feljelentett ... Mire számithatok? Hány évre ? Még sosem áltam biroság elött de volt már a törvénnyel bajom lopás vétsége miatt, azért felfügesztet büntetést kaptam de az már rég lejárt! De ilyen csalás dolgom még sosem volt és csak ezt az egyet követtem ell !
373. § ...
2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha (...) a csalás kisebb kárt okoz
3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha (...) a csalás nagyobb kárt okoz
4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha (...) a csalás jelentős kárt okoz
5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha (...) a csalás különösen nagy kárt okoz
6) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha (...) a csalás különösen jelentős kárt okoz
Ez természetesen attól is függ, hogy volt-e még egyéb súlyosbító körülmény, pl. bűnszövettségben, közveszély helyszínén, üzletszerűen vagy jótékony célú adománygyűtjést színlelve (a törvény ezeket sorolja) követték el. Ha a csaláson kívűl más vád (pl. sikkasztás, zsarolás, uzsora, stb.) is felmerül, akkor nyílván súlyosabb büntetést fog kiszabni a bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!