Visszaéltek személyes adataimmal egy rendőrségi igazoltatás során! Az esetkor még csak abban a megyében sem voltam, mit kell tennem?
Figyelt kérdés
Kölcsönadási szerződéssel kölcsön adtam az autómat határozott időre. A kölcsönvevőt igazoltatták a rendőrök,de nem volt nála (vagy szándékosan nem adta oda) a szerződést. Az iratait nem mutatta meg,csak a kocsi forgalmiját adta át. Az én személyes adataimat mondta be,nem ismerte el a szabálysértést,és aláhamisította a nevemet.Most értesültem róla,hogy eljárás alá akarnak vonni,mert a rendőrök feljelentettek. Megdönthetetlen alibim és tanúim vannak,hogy abban az időpontban másik megyében voltam.Mit kell tennem ilyenkor??? Én nem követtem el semmit.Az aláíráson látszik,hogy semmi köze az enyémhez.2016. szept. 11. 13:00
11/12 A kérdező kommentje:
Autókölcsönzés szolgáltatással foglalkozok. Több autóm is van,amiket bérelni lehet. Mindenkivel írásos szerződést kötünk. Igen,sajnos nagyon valószínű hogy ez az illető nem valódi adatokat adott meg. Ugyan felmutatta nekem szerződéskötéskor az okmányait,de a fénymásoláshoz nem járult hozzá. Ezért kifejezetten bele írtuk a szerződésbe,hogy büntető felelősség tudatában nyilatkozott adatairól,és azt is hogy nem egyezik bele iratainak másolásába. Ezt mindig így szoktuk csinálni ( mert van olyan,aki személyi jogaira hivatkozik )de az esetek 90 %-ban megengedik a fénymásolást. Így most én teszek feljelentést "ismeretlen" tettesek ellen,adataimmal való visszaélés miatt,mivel az én adataim ugyebár valósak voltak és ő ezeket diktálta be,persze hogy engem beazonosított a rendszer. De tájékoztattam a hatóságot,hogy amennyiben nem törlik ellenem az eljárást,úgy az ORFK-hoz fordulok. Egyenlőre mély hallgatás van az ügyben,amit megint nem értek... Szerinted egy ilyen igazoltatás és feljelentés jogos volt,vagy esetleg jogszerűtlen volt az intézkedés az igazoltatás során??
2016. szept. 14. 08:31
12/12 A kérdező kommentje:
Az Okmányirodában kiderült,hogy a neve valós és a nyilvántartásban lévő fénykép előkerült hozzá. A lakcímét és az okmányai adatát hamisan adta meg,de nem volt elég "okos" ,mert csak variált a számokon. Viszont vezetői engedély azzal a számmal amit megadott nem létezik... Innentől én teszek feljelentést adataimmal való visszaélésért és hamis aláírásért a nevemben.
2016. szept. 14. 13:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!