Visszaéltek személyes adataimmal egy rendőrségi igazoltatás során! Az esetkor még csak abban a megyében sem voltam, mit kell tennem?
Figyelt kérdés
Kölcsönadási szerződéssel kölcsön adtam az autómat határozott időre. A kölcsönvevőt igazoltatták a rendőrök,de nem volt nála (vagy szándékosan nem adta oda) a szerződést. Az iratait nem mutatta meg,csak a kocsi forgalmiját adta át. Az én személyes adataimat mondta be,nem ismerte el a szabálysértést,és aláhamisította a nevemet.Most értesültem róla,hogy eljárás alá akarnak vonni,mert a rendőrök feljelentettek. Megdönthetetlen alibim és tanúim vannak,hogy abban az időpontban másik megyében voltam.Mit kell tennem ilyenkor??? Én nem követtem el semmit.Az aláíráson látszik,hogy semmi köze az enyémhez.2016. szept. 11. 13:00
1/12 anonim válasza:
Esetleg tehetnél feljelentést az illető személy ellen közokirathamisítás miatt.
2/12 Andizsuzsi válasza:
A kölcsönadási szerződés nálad lévő példányával igazolod, hogy az autó nem nálad volt. Szerintem a többit már a rendőrség intézi.
3/12 A kérdező kommentje:
A szerződés eredeti példánya nálam van,két tanúval is alá van írva. És még egy gyanús dolog...Az autót nem személyesen adták vissza,hanem a házamtól 50 méterre lerakták,benne hagyták a kulcsot. Másnap reggel találtuk meg. Viszont az is furcsa,hogy nem engedte lefénymásolni az okmányait,hanem diktálta a szerződés kötésekor. De ez gondolom már a rendőrség dolga lesz. Még azt szeretném megtudni,hogy a kétséget kizáró alibit is el kell fogadniuk a rendőröknek? Abban az időpontban a Kislányomat hoztam haza az óvodából így az ovó néni és a dajka néni is tanúsítani tudják. Az igazoltatás pedig egy 25 km-re lévő másik megyében történt pontosan ebben az időben.
Köszönöm a válaszokat...
2016. szept. 11. 13:49
4/12 anonim válasza:
Itt tart a magyar rendőrség? Forgalmi alapján feljelentés? Legközelebb mi lesz, egy szalvétára ráírok pár adatot, és azzal igazolom a személyazonosságomat?
5/12 A kérdező kommentje:
Egyet értek veled! Miért nem állították elő? Abból egyértelműen kiderült volna,hogy nem én vagyok az :(
2016. szept. 11. 14:12
6/12 anonim válasza:
Lesz pár köröd, de nem kell aggódj. Egy eljárás nem koncepciós per. Van esélyed megvédeni magad és az információk alapján nincs félnivalód. Szerintem menj be a rendőrségre ha van lehetőséged és vázold a helyzetet, hogyha azt is mondják, hogy ezt mondd el majd az eljárás alatt, legalább tudják, hogy te ott jártál.
7/12 szántóvető válasza:
tegyél panaszt az orfk-nál az ügy kivizsgálását(belső vizsgálat lefolytatását)követelve.
8/12 anonim válasza:
kérj szembesítést a rendőrségtől és a nálad levő bizonyítékokkal menj el, add elő a történetet és mond el azt is hogy van alibid is. Jó eséllyel neked adnak igazat és megúszod minden baj nélkül ez a dolgot.
9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 11. 16:46
10/12 anonim válasza:
Olyannak adtad kölcsön az autót, akit nem ismersz? Lehet, hogy nem a valódi adatait adta meg a szerződéskötéskor, azért nem mutatta meg az okmányait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!