Van e joga személyes dolgokba bele szólnia a rendőrnek?
Mi a személyes dologba beleszólás, ha
- megkérdi a rendőr az illető anyja születési dátumát;
- megkérdi, hova tart az igazoltatott;
- merre akarja elérni az illető a célját, mert éppen vannak lezárt útszakaszok?
.
Ha pedig valaki olyat mond, amire nem elég a 20 000Ft, joggal okosítja fel a rendőr.
Alapból ezekhez semmi köze.
ahhoz se, hogy hova mész, de az 5-ös álláspontja itt jogos. Lehet azért kérdezi, mert a közelben valamiért útzár van (baleset, stb) és lehet, hogy segíteni akar. Nekem egyszer igazoltatáskor viccesen szólt be. A lakcímkártyámban volt egy állandó lakcím (legyen "x"), egy tartózkodási cím (ideiglenes lakcím, legyen "y"), és ez az igazoltatás épp egy harmadik településen volt (legyen "z"). Kérdés a következő:
"Egy lakcím "x" településen, egy lakcím "y" településen? Mit keres maga itt, "z" településen?"
Hát majdnem kinyögtem, hogy "Anyádat jöttem megb*szni te gyökér", de udvarias ember lévén csak megkérdeztem, hogy "Önnek ehhez mi köze? De csak, hogy tiszta legyen, párom, aki ott ül az autóban, itt lakik."
A 20ezer ft, lehet valami bírságra akart utalni vele, amit esetleg kiszabhatna rád, és okosabban is elkölthetnéd, de ehhez megint semmi köze. Ha neked az a hobbid, hogy pl gyorshajtással támogasd az államot, akkor szíved joga. :)
BELESZÓLNIA nincs joga.
De a személyi adataidat ELLENŐRIZNI van joga, több esetben KÖTELESSÉGE is.
Miért olyan felháborító, ha valakitől megkérdezik az anyja nevét, vagy hogy éppen mit keres errefelé???
Az anyja neve rendben, de az, hogy mit keres arrafelé, ahhoz semmi köze. Vagy azt várja, hogy ha valamit elkövetett, azt ilyen módon ismerje el.
- Mi járatban errefelé?
- Semmi extra biztos úr, csak a bankot jöttem kirabolni.
- De a bank a másik irányban van uram.
- Tudom, már végeztem.
- Akkor további jó utat, de remélem izzókészlete van.
- Természetesen van, köszönöm, további jó munkát.
Hagyjuk már. Semmi köze ahhoz, hogy miért vagy ott ahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!