Csak az a személy kerül be a rendőrségi nyilvántartása, akinek volt már valami ügye a rendőrséggel, vagy mindenki benne van? Konkrétan személyes adatokra és Fényképre gondolok.
A központi nyilvántartási rendszer elérhető minden rendőr számára.
Abban benne van mindenkinek a valaha volt személyi igazolványa fényképpel, lakcímnyilvántartás, gépjárművek a neveden, azok adatai, vezetői engedélyeid, eltiltásaid, körözés, lakhelyedre bejelentett személyek, minden.
Ha voltál már rabosítva (bűncselekmény elkövetője), akkor van ujjnyomat, egyéb kriminalisztikai elemek is fel vannak sorolva: magasság, súly, különös ismertetőjelek stb.
A nyilvántartóban színes a kép, amit a rendőr a számítógépen mutatott, viszont a személyi igazolványában nem.
Azt hittem ez magától érthetődő. Ugyan arról a képről beszélünk, csak az igazolványban nem színes.
"Ha voltál már rabosítva (bűncselekmény elkövetője), akkor van ujjnyomat, egyéb kriminalisztikai elemek is fel vannak sorolva: magasság, súly, különös ismertetőjelek stb."
De ez csak addig igaz (elviekben), amíg nem születik jogerős ítélet, mert ha netán felmentik, akkor a rendőrség köteles megsemmisíteni ezeket az adatokat a nyilvántartásból. Vagy rosszul tudom? Persze a gyakorlat ismét más kérdés, én is tapasztaltam, hogy eszük ágában sincs megsemmisíteni semmit. Egy újabb terület, ahol rendet kéne tenni már végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!