A rendőrség miért nem foglalkozik olyan ügyekkel, amiben pl az iszlám állammal lépnek kapcsolatba xy emberek kortól nemtől függetlenül?
Én lennék a "tisztelt troll"? Nem esik jól a jogos bírálat? Roppantul sajnálatos. Nékem meg az nem esik jól, hogy a sündőrség nem végzi a munkáját, de azért tartsuk el őket az adónkból. De hát ez Abszurdisztán, itt az elmebaj az ország természetes állapota.
Cseppet aranyos, hogy egy ISIS-szimpatizáns terroristapárti ember kevésbé veszélyes a társadalomra, mint egy gyorshajtó, de hát nem egyforma az értékrendünk, már megtanultam.
A "fánkzabálda" pedig egy olyan hely, ami a lehető legtávolabb esik minden bűncselekménytől.
Amennyiben magadra ismersz, akkor igen! :)
Na de ne menjünk el még érintőlegesen sem személyeskedés irányába, ha megegyezhetünk ebben! ;)
Véleményem szerint a jogos bírálat és az arrogáns, lekezelő, általánosító, közhelyes dobálózás két külön dolog.
Jogos bírálatról hajlandó vagyok kulturált beszélgetést, vitát folytatni. Viszont itt a GYIK-on ilyen kevés van. Általában inkább az van, hogy jön egy kérdező, ideböffent két mondatot, ami épp nem tetszik neki, majd ész nélkül megy a fikázás. Nekem az a meglátásom, hogy sokan nem azért jönnek ide, hogy hozzáértő választ kapjanak, amit persze meg nem fogadnak el, ha nem nekik tetsző a válasz, hanem hogy buksisimogató támogatókra találjanak, akikkel együtt lehet szidni rendőrt, közterest, tanárt, politikust, stb. stb. stb. De ugyanez megy máshol. Na de ne merüljünk el ilyen mélyen a társadalmi fertőben. :)
Ha meg nem haragszol, Te is tipikus példája vagy ennek. Idejön valaki, leírja 4-5 (vagy kevesebb) mondatba a nyavajáját, majd gondolkodás nélkül megtámogatod egy jó adag fikázással. Miközben azt sem tudod, hogy amit ő leír, az az igen kemény és tartalmas 4-5 mondat, tényleg úgy van-e, vagy akarva-akaratlanul másképp, nyilvánvalóan a saját szájíze szerint adja elő.
És tulajdonképpen millió egy ilyen példát tudna az ember hozni az életéből, mikor hallott valakitől egy történetet, de pontosa tudta (vagy utólag megtudta), hogy azért a valóság kicsit más volt. Mert ilyenek vagyunk emberek.
Viszont itt mi van? Valaki előadja a nyavajáját, hogy szemét rendőrök így, szemét rendőrök úgy, hát akkor nyilván neki van igaza, mert hát mégis csak egy köcsög, fánkzabáló, korrupt, g--i s--r az összes rendőr.
És itt lehet jönni azzal, hogy "de amikor velem is ez meg az történt..."
Aláírom, hogy lehetnek, sőt vannak érdekes dolgok a rendőrségnél, nem is kevés (bár nem hiszem, hogy több, mint más cégnél, állami szervnél), de ebből olyan állandó véleményt kialakítani, és szinte már remegő kézzel, kényszeresen odaírni mindenhova, hogy "az összes rendőr korrupt, meg csak traffizni tudnak, a bűnözőket meg leszarják", az már véleményem szerint vastagon az intelligencia mércéje.
Minden embernek vannak negatív tapasztalatai rendőrökkel, akár mentőkkel is, de akár még tűzoltókkal is, buszsofőrökkel, BKV ellenőrökkel, hivatali dolgozókkal, tanárokkal, bolti eladókkal, postásokkal, stb., de az már teljesen más kérdés, hogy "ilyen meg olyan az ÖSSZES".
Egy igen fontos szempont van, ami miatt mégis a rendőr van előszeretettel célpontban. A rendőr mindig valamilyen jogsértés (gyanúja) esetén lép fel, természetes személy - természetes személy, természetes személy - jogi személy, jogi személy - jogi személy között. A rendőr ilyenkor döntési kényszerben van. Nyilván viszonylag ritka, hogy olyan döntés szülessen, főleg mondjuk egy büntetőeljárásban, ami a sértettnek és a gyanúsítottnak is kedvező. Ergó valaki rosszul (rosszabbul) fog járni. Ergó ő kib------ul elégedetlen lesz, és tele fog sírni minden fórumot, hogy mekkora g--ik a rendőrök. Mert ugye panaszkodni mindig hangosabban tud az ember, az élet minden területén.
Mondjuk ezt rendőrként (vagy olyan munkakörben, ahol vitás felekkel dolgozik az ember) nagyon jól meg lehet tapasztalni. Amikor jön az egyik, elmondja, hogy mekkora szemét a másik, majd bejön a másik, és elmondja, hogy mekkora szemét az egyik. Te meg dönts okosan! Borítékolható, hogy nagy valószínűséggel az egyik el fog könyvelni téged egy sz--rdarabnak. Aztán megy óbégatni a netes fórumokra. :)
Visszakanyarodva tehát, ide jön valaki, előadja, hogy ő aztán milyen szipi-szuper, "velejéig hiteles" bizonyítékot" mellékelt a rendőrségnek, az meg persze sz--ik rá. De persze halvány gőzünk nincs, hogy miről is van pontosan szó, meg hogy mi az a "velejéig hiteles" bizonyíték.
És itt most nem arról van szó, hogy megkérdőjelezném bárki szavahihetőségét, pusztán csak fenntartásokkal kezelem. Mert a valóság mindig egy kicsit tartalmasabb, mint az a 4-5 mondat, amit itt leírnak.
Meg amikor, idejön valaki, hogy igy meg úgy voltak sz--ok a rendőrök az ő ügyében, amiben mondjuk csak a feljelentés (vallomás része) teszem azt csak egy A4-es gépelt oldal, de itt leírja 4-5 mondatban, aztán persze, hogy abból azt olvas ki mindenki, amit a saját szája íze, meg előítéletei diktálnak neki.
Na ezzel van nekem bajom! Már ha elolvastál idáig! :)
Ha valaki leír(na) egy korrekt történetet, amiben szerinte hibázott a rendőrség, akkor lehet, hogy azt mondanám, hogy igen, igaza van. Mert vannak hibák. És hangsúlyozom, "szerinte", mert hogy az megint egy külön móka, amikor valaki előadja a tuti frankót, hogy márpedig ő biztos benne, hogy a rendőrök tévedtek, márpedig neki van igaza. Miközben sokan méég mindig nem tudják, mi a különbség ruházatátvizsgálás és motozás között. Nemhogy még komolyabb jogesetekről alkossanak sziklaszilárd véleményt halovány jogi ismeretekkel.
Száz szónak is egy a vége, a negatív tapasztalat egy dolog, biztos van ilyen, az meg, hogy az ember milyen színvonalon száll be egy vitába, vagy válaszol egy kérdésre, az megint más.
Én is találkoztam már sok "érdekes" állampolgárral munkám során, mégsem nyitom minden hozzászólásomat azzal, hogy "az összes civil hülye". :)
Szóval, mint írtam korábban, az, hogy nem kötik a kérdező orrára, még nem jelenti, hogy nem is foglalkoznak az üggyel. Ezt vagy elfogadja, vagy nem.
Na befejeztem! :)
Azért általánosítok, mert ez az általános tapasztalatom. És ahogy olvastam, ez nem csak az enyém. Tehát bőven van helye az általánosításnak, mert 10 rendőrből 8 alapból ilyen, a másik kettő pedig menet közben "qrvul" el...
És ahogy mondod, a BKV-soknak meg a taxisoknak is ilyen negatív a megítélése, valószínűleg nem véletlenül. Róluk azért nem nyilatkozom, mert nincs tapasztalatom, a policájokról ellenben van, és nem áll érdekemben hazudni. Eddig csak rosszat tapasztaltam a policájokról (és igen, 2 hét alatt rend lesz!) úgyhogy nem vagyok azzal kisegítve ha kifejted itt nekem, hogy "de vannak normálisak is". Nem mellesleg a ti tulajdon magazinotok szerint (Zsaru) is rohamosan növekszik a bűnözés, úgyhogy közvetlenül és közvetetten is az látszik az átlagember felé, hogy a policájok nem végzik a munkát.
Igen, tszigányok közt is vannak normálisak, a kemény 1%. A maradék 99% meg csal, lop, rabol és embert öl.
De akkor megkérdezem tőled: ha egy almának a 99%-a megrohadt, megfogod enni mégis azért az 1%-ért? Ha őszinte vagy, akkor nemet fogsz mondani. Nos, ugyanez a helyzet.
Azt pedig nem vitatom, hogy a civilek jókora százaléka segghülye, viszont itt a civilek tartanak el titeket, nem pedig megfordítva, és joggal várnának el normális közbiztonságot és igazságszolgáltatást a pénzükért. Máskülönben elindul a félkatonai szervezetek és a milíciák megjelenése - azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a milíciák ingyen és bérmentve megteszik azt, amit ti pénzért se vagytok hajlandóak. És ezek után én inkább fizetnék egy milíciának, aki meg is dolgozik a pénzéért, mint a policájoknak, akik nem. Lehet hogy szélsőségesek a módszereik, viszont egy szélsőséges helyzetnek szélsőséges a megoldása is (sárkány ellen sárkányfű), úgyhogy én ebbe nem látok kivetnivalót. Nem kell missile launcherrel lövöldözni az almatolvajt, de az se megoldást, hogy egy hugyozásnyi idő után kiengedik, oszt másnapra a maradék 3-4 szemet is lelopja a fáról.
"ahogy olvastam"
Pontosan erről beszéltem. Olvasni én is sokmindent szoktam...
De tudod mit, írd meg nekem a számlaszámod, minden hónapban elutalok neked 500 Ft-ot a fizetésemből, nem kívánom a te adóforintjaidból a továbbiakban "fánkzabáldában" tölteni az időmet, a 10-ből minimum 8 másik utolsó senkiházi, korrupt, semmirekellő kollégámmal.
(Szerintem 10-ből minimum 6 rendőr normálisan végzi a munkáját a lehetőségeihez képest, de a te "statisztikád" nyilván hitelesebb az "olvastam..." történetekkel.)
Részemről lezártnak tekintem a dolgot. Próbáltam korrekten megnyilvánulni, hátha előjön egy ember - ember alapú párbeszéd, de reménytelennek tűnik, marad a köcsög rendőr - civil színvonal.
Van egy bizonyos szint, ami alá nem vagyok hajlandó menni, még az értelmes, konstruktív párbeszéd reményében sem. Többek közt ilyen "az én adómból tartalak el" dolog.
De említhetném a "2 hét alatt rend" lesz mantrázását is, amit legjobb tudomásom szerint egy politikus tett, de legalább bármikor fel lehet hozni "érvként", függetlenül attól, hogy történetesen én mit gondolok egy efféle kijelentésről.
Statisztikából sem a Zsaru féle, sem másmilyen nem érdekel, az csak fingreszelésre alkalmas.
A félkatonai szervezetes dologba meg már bele se akarok menni. Mert a nagyra tartott miliciád vagy alárendeli magát a törvény minden betűjének, ahogy nekem kell, aztán ugyanúgy a hajára kenheti magát, vagy önkényes döntése alapján egyéni módon értelmezi a törvényeket, és esetleg megtesz olyat, amivel látszólag eredményesebb, mint én, csak én viszont nem engedhetem meg magamnak, mert rövid úton csökkeni fog egy fővel azon semmirekellő, fánkzabáldás sz--rháziak száma, akit a drága adóforintjaidból el kell tartani. Bár ez gondolom vajmi kevéssé érdekel...
Na mindegy, hagyjuk.
Természetesen nem kell aggódnod, nyugodtan fogok aludni, bár megint sikerült egy kicsit megb-cni a lelki békémet, de ettől függetlenül holnap ugyanolyan lelkesen fogok menni dolgozni, hogy vasra verjem a kiszemelt bűnözőimet.
További szép napot!
Az én "statisztikám" az, amit a rendőrségi magazinokban olvasok. Akkor ezekszerint vagy ők hazudnak, vagy te. Az pedig hogy "nem érdekel", gyakorlatilag a vitaképtelenséget tükrözi, már itt kiütközik, ki a műveltebb vagy korrektebb. Már meg ne haragudj, de elintézni egy vesztésre álló vitát annyival hogy "nem érdekel", meglehetőleg általánosiskolás hozzáállás. Ha a magadén kívül minden egyéb álláspontot hiteltelennek minősítesz, az minden csak nem ember alapú párbeszéd.
Azonkívül az is rendkívüli módon érdekes, hogy rengeteg állami foglalkoztatott van a szerveknél, és egyiket sem szidják, mocskolják úgy, mint a rendőrséget. Én legalábbis még sose hallottam "kcsög tűzoltó, kcsög mentős, kcsög tűzszerész" stb. megnyilvánulásokat átlagemberektől. Véleményed szerint ennek mi lehet az oka? Mondjuk az, hogy a bozóttűz nem tudja lefizetni a tűzoltót, a bélrák az orvost, a szovjet gránát a tűzszerészt...?
"Nézze főorvos úr, itt egy Deák Ferkó és nem láttuk egymást..."
Az pedig nem civilizáltság vagy korrektség kérdése, hogy a rendőrség a polgárok adójából működik, ez tény. Gondolom téged ez sem "érdekel"
A "két hét alatt rend lesz" azért kapcsolódik szervesen ide, mert idáig cirka 320 hét telt el eme hangzatos kijelentés óta, és a bűnözési statisztika majdnemhogy dupla olyan rossz, mint annakelőtte volt. És ebben bizony vastagon része van a policájoknak is.
A milícia tekintetében pedig a hatékonyság a mérvadó. Ha önkényes döntése alapján egyéni módon tartatja be a törvényeket, és így a lelakatolt biciklim nem tűnik el félóra alatt, vagy hazafelé nem talál be három szamurájkardos buckalakó, akkor már megérte. Ezzel takarózni hogy "há' de parancsra tettem" pedig már Nürnbergben sem vált be a náciknál. Gondolom megvolt az oka, hogy 2006-ban sem a katonaságot vezényelték ki állampolgárt lövöldözni - mert a katona, amelyik végrehajt egy ilyen parancsot, az másnap már repül is a katonai ügyészség elé bűnös hadviselés megalapozott vádjával. Úgy látom, nálatok ez nem volt akadály.
Mindent összevetve én továbbra is fenntartom az erősen negatív véleményt rólatok. Változzanak azok a bizonyos számok, javuljon a közbiztonság, majd akkor beszélgetünk.
Hja, aztán egyből az IMEI-be küldték őket, ahonnét bármikor kisétálhatnak.
De már megszoktam, hogy a liberális igazságszolgáltatás örömmel farag a közveszélyes bűnözőkből elmebeteget (akik ugye szentek és sérthetetlenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!