A bűnügyi rendőr nyomozóknak akik az irodában nyomoznak az ismeretlen tettes után, nekik mindegy, hogy fel tudják deríteni a bűncselekmény elkövetőjét vagy sem?
Egyszer halottam,hogy egy nyomozónál az irodában kb. egyszerre 25-30 ügy van és van akit fel tudnak deríteni,már mint az elkövetőt van akit nem,de legtöbbjüket nem.
Namost azt is hallottam,hogy a nyomozónak teljesen mindegy,hogy megtalálják a tettest vagy pedig nem ,mert ugyanannyi fizetést kap,neki nem lesz jobb,ha nem találja meg az elkövetőt.
Igaz ez?
Bűnügyi nyomozónak szeretnék tanulni érettségi után és valahogy nekem mindegy,hogy meg fogom-e találni a tettest vagy sem,de minden vágyam ,hogy nyomozó legyek.
Ha mindegy, akkor miért szeretnél nyomozó lenni?
Szerintem nem mindegy nekik. Nem tudom, hogy hogyan kapják a fizetésüket, de az önérzetüknek számít. Persze nem mindenkinek. Mint ahogy minden munkahelyen van olyan, aki szívesen teljesít a saját örömére is, és van, aki csak melegedni járna be.
1. Olyan nincs, hogy neked "teljesen mindegy", mert ezzel saját magadat demotiválod.
2. A sikertelenségbe előbb-utóbb belefásul az ember, így az az érdeke, hogy meg tegyen mindent az eredményért.
3. Időnként akár meg is jutalmazzák az eredményes munkát, akár egy-egy komolyabb ügy után is, vagy hosszabb kitartó munka után.
Szóval nagyon nem mindegy, hogy eredményes vagy-e vagy sem.
És miért kéne, hogy álmatlan éjszakáik legyenek miatta? :)
Szerintem semmilyen munkában sem szabad, hogy az ember "hazavigye" a munkáját, értve ez alatt persze elsősorban a munkahelyi stresszt, feszültséget, negatívumokat.
Szóval, kissé ellentmondva tán a korábbi hozzászólásomnak, ilyen értelemben valahol tényleg mindegy, hogy megvan-e a tettes vagy sem, hiszen a "mindenáron akarás" is épp oly' rossz lehet, mint a totális érdektelenség.
Igazából szerintem egy dolog a lényeg. Egy-egy nyomozás után fel kell tenned magadnak a kérdést: "meg tettem-e mindent az ügy sikeressége érdekében?" Értelemszerűen, amire lehetőségem volt, és ami jogomban állt. Ha igen, akkor onnantól kezdve nincs probléma, függetlenül attól, hogy végül meglett-e az elkövető vagy sem. Mindenkit sajnos nem lehet elfogni, ilyen sehol sincs.
Szerintem ha így állsz hozzá kedves kérdező, hogy mindegy jól végzem e a hivatásom (!), inkább neki se kezdj.
Ettől függetlenül mehetsz rendészetire, de a nyomozói munkakört felejtsd el.
Ez egy hivatás. De még ha nem is ekként tekintesz rá, egy kőművesnek vajon mindegy, hogy mit tesz a habarcsba? Nem e fog összedűlni amit épített?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!