Találtam az utcán 80 000 forintot (4 db 20ezres), leadjam a rendőrségen vagy megtarthatom?
"A válaszok mögött rejlő mentalitás pontosan mutatja, miért tart ott ez az ország, ahol tart. "
Pont ezt akartam írni.
Már általános iskolában megtanított a "kedves" tanárnéni, hogy ha találok valamit és magamhoz veszem, hogy megkeressem a tulajdonosát, akkor a jó szándékért cserébe könnyen rám sütik, hogy tolvaj vagyok.Na, azóta ha találok bárhol valamit, gyorsan zsebre teszem és kussolok.Isten adta, örülni kell neki.A tulajdonosának miért nem volt annyi esze, hogy vigyázzon rá? A rendőrségben nem bízom.Egyébként meg csak egy papírzacskóban volt, így lehetetlen biztosra tudni, hogy tényleg a tulajdonosa keresi.Ha egy pénztárcában van, ahol a tulaj adatai is, akkor más, de így..
Csak arra figyelj, van-e arra kamera?Nehogy berángassanak miatta.Lassan a seggünkbe is kamerát raknak!
Vissza kell adnod bakker.
Az az enyém !!
# 18
Az én számomra semmilyen tapasztalat sem fogja természetessé tenni, hogy szó nélkül zsebre tegyem azt, ami nem az enyém.
A talált pénzzel nem a rendőrségre kell menni, hanem a polgármesteri hivatalba és a jegyzőnek átadni. Ott vesznek fel róla jegyzőkönyvet. Ha az eredeti tulajdonos nem jelentkezik érte 3 hónapig, akkor viheti, aki megtalálta immár tiszte lelkiismerettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!