Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Találtam az utcán 80 000...

Találtam az utcán 80 000 forintot (4 db 20ezres), leadjam a rendőrségen vagy megtarthatom?

Figyelt kérdés
Egy papírzacskóban volt, semmi más nem volt benne.
2016. jún. 9. 12:10
1 2 3
 11/24 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

"A válaszok mögött rejlő mentalitás pontosan mutatja, miért tart ott ez az ország, ahol tart. "

Pont ezt akartam írni.

2016. jún. 9. 15:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen helyzetek, amikor a "kedves" tulajdonos kitalálja hogy valójában sokkal több pénz volt és te loptad el a többit, azért elég jól ki tudják ölni a segítő szándékot az emberből.
2016. jún. 9. 16:20
 13/24 anonim ***** válasza:
Ha egy csöpp eszed van akkor elköltöd amilyen hamar csak lehet.
2016. jún. 9. 16:59
 14/24 anonim ***** válasza:
12%

Már általános iskolában megtanított a "kedves" tanárnéni, hogy ha találok valamit és magamhoz veszem, hogy megkeressem a tulajdonosát, akkor a jó szándékért cserébe könnyen rám sütik, hogy tolvaj vagyok.Na, azóta ha találok bárhol valamit, gyorsan zsebre teszem és kussolok.Isten adta, örülni kell neki.A tulajdonosának miért nem volt annyi esze, hogy vigyázzon rá? A rendőrségben nem bízom.Egyébként meg csak egy papírzacskóban volt, így lehetetlen biztosra tudni, hogy tényleg a tulajdonosa keresi.Ha egy pénztárcában van, ahol a tulaj adatai is, akkor más, de így..

Csak arra figyelj, van-e arra kamera?Nehogy berángassanak miatta.Lassan a seggünkbe is kamerát raknak!

2016. jún. 9. 17:05
 15/24 anonim ***** válasza:

Vissza kell adnod bakker.

Az az enyém !!

2016. jún. 9. 17:38
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Már az is butaság, hogy ezt a kérdést egyáltalán kiírtad. Megtalálod, csendben örvendezel, továbblépsz és kussolsz. Ha nem így jársz el, a lehetséges negatív következményeket már leírták.
2016. jún. 9. 18:01
 17/24 anonim ***** válasza:
Életemben egyszer "találtam" tárcát. Buszon hazafelé menet az előttem ülő leszállás közben ott hagyta. Megfogtam és odaadtam neki, majd elhúztam a csíkot, mielőtt nekiállt volna hálálkodni.
2016. jún. 9. 19:17
 18/24 anonim ***** válasza:
#11:Igen,lehet,de a válaszok mögött rejlő mentalitást,sok esetben a tapasztalat okozza.
2016. jún. 9. 23:38
 19/24 anonim ***** válasza:
#17:Igen,hasonló "esetem" már nekem is volt,viszont a kérdésben szereplő eset lényegesen különbözik.
2016. jún. 9. 23:45
 20/24 Andizsuzsi ***** válasza:

# 18

Az én számomra semmilyen tapasztalat sem fogja természetessé tenni, hogy szó nélkül zsebre tegyem azt, ami nem az enyém.

A talált pénzzel nem a rendőrségre kell menni, hanem a polgármesteri hivatalba és a jegyzőnek átadni. Ott vesznek fel róla jegyzőkönyvet. Ha az eredeti tulajdonos nem jelentkezik érte 3 hónapig, akkor viheti, aki megtalálta immár tiszte lelkiismerettel.

2016. jún. 10. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!