Az emberek jelentős része miért szidja a rendőröket?
Mert azért fizetjük őket, hogy utána minket szívassanak.
Inkább egy állami pénzbehajtó szervezetként működnek, mintsem igazságszolgáltatási szervként. A trafizás mehet orrba-szájba, amikor büntetni kell, seperc alatt ott vannak, bezzeg amikor tényleg csinálni kéne valamit, akkor aztán várhatsz rájuk.
Ez a helyzet az egész szervezettel. Engem vagy 3 hónapja feljelentettek a közteresek tilosban parkolásért (jogtalanul). Kb. 2 hónapja elküldtem a vallomásom, azóta nem kaptam választ. Bezzeg, ha jogos lenne a büntetés, akkor gondolhatod, mikor várnak 2 hónapot a csekk kiküldésével.
Persze, ezrét nem a rendőröket kéne szidni, hanem a rendszert. Ők is csak azt csinálják, ami ki van nekik adva. Ha azt mondják föntről, hogy be kell hajtaniuk x forintot, akkor be kell hajtaniuk x forintot. Csak a rendőrségnek nem az lenne a feladata, hogy bevételt termeljen az államnak, hanem hogy gőzerővel megelőzze a bűnt.
Mert az átlag ember a mezei rendőrön keresztül érintkezik a rendszerrel.
Én amíg azt látom, hogy az utcán drogot áruló cigánygyerek letolja a gatyáját, és odamutatja a rendőröknek a csupasz seggét, azok meg szemrebbenés nélkül továbbmennek, engem bezzeg több 10 ezerre büntetnek mert átgyalogolok a piros lámpán, forgalom nélküli úton, addig nem tudok felnézni rájuk.
Mindenkinek van valami negatív tapasztalata.
Nálunk szintén betöréskor amikor hívtuk őket már azzal kezdték, hogy úgysem lesz meg a tettes, ne is tegyünk feljelentést.
Ebben csak az a szép, hogy az ajtófélfán 2 hatalmas, olajos, fekete, szemmel is jól látható ujjlenyomat volt és a házból távozó embert egy ott lakó látta is.
(Sőt nagyjából tudott volt, hogy ki jár betörni a környéken.)
Feljelentést mégis tettünk, ujjlenyomatot NEM vettek (hetekig nem töröltük le, hátha), aztán lezárták, hogy nem lett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!