Büntetőeljárási jogot tanulok és nem igazán értem hogy van ez a gyakorlatban elmagyarázna nekem valaki?
konkrétan ezzel a hírrel kapcsolatban merült fel a kérdés:Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök Ó. Győző helybeli lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. december 19-én 11 óra körüli időben Komlón, az egyik élelmiszerboltban a sértett letett hátizsákját a benne lévő személyes iratokkal együtt eltulajdonította.
Az 55 éves férfit azonosították, majd elfogását követően előállították. Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták a nyomozást, amelyet a napokban vádemelési javaslattal zártak le.
Hogy mikor zárják le, az sok mindentől függ. A gyanúsított kihallgatása után, amennyiben érdemi vallomást tett, ellenőrizni kell az abban foglaltakat. Illetve felmerülhetnek a kihallgatást követően egyéb elvégzendő nyomozati cselekmények, amik segítik a tényállás teljesebb felderítését.
De vannak pl. egyszerűbb megítélésű ügyek, mindjuk ittas vezetés. Elfogják, elviszik vérvételre, a mintát elküldik szakértőhöz. Majd visszajön a válasz, az alapján gyanúsított kihallgatás. Ha mondjuk nem tesz vallomást, akkor akár rögtön utána lehet is iratismertetést tartani, majd mehet az ügy ügyészségre. Iratismertetést követően 15 napon belül kell megküldeni az iratokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!