Magyarországon mire valók a rendőrök?
# 21
Nem mennek be amierkában a házba ott szimplán szitává lövik a házat!
Igen, szitáva lövik... Amerikában. De az egy más világ, ezt kell megérteni! Lehet vágyakozni az amerikai rendőri módszerek miatt, de a magyar rendőrnek itt, Magyarországon, a magyar törvények szerint kell eljárnia, az itteni társadalmi viszonyoknak megfelelően kialakult körülmények közt. Mire gondolok?!
Te most feltettél egy kérdést, amiért a TEK-eseket kellett bevetni egy fegyveres elfogására, ergó akkor mire való a rendőrség? Tehát elégedetlen vagy. Szíved joga.
De!
Tegyük fel, a rendőrök bemennek és esetleg lelövik az embert. Akkor te elégedett lennél, de jönne más valaki, aki feltenne egy olyan kérdést, hogy miért kellett lelőni, miért nem hívták a TEK-et? Akkor ő lenne elégedetlen. Tehát így vagy úgy, de a rendőr a hülye.
Egyszerűen Magyarországon ez a kialakult eljárás. Fegyveres elkövetők elfogására a TEK rendelkezik megfelelő technikával és felkészültséggel.
Egy szónak is száz a vége, jelen esetben szerintem törvényesen és szakszerűen jártak el, senki nem sérült meg, és szerintem ez a legfontosabb. Mert miért kéne szitává lőni a házat, mint Amerikában, ha így is lehet? Az a megoldás mitől jobb?
# 25
Ezeket csak te mondod hogy amerikai rendőrökre vágyunk...
Jó, igen, én mondom, ezt már olvastam.
De, akkor mond el, te mire vágysz? Mond el, mire valók a rendőrök? Mond el, mit kellett volna tenniük, hogy te elégedett legyél?
Mert eddig mindent olvastam, csak ezt nem.
"Szitává lövik a házat"
Persze, a filmekben.
Az élet ennél kicsit bonyolultabb, nőj fel!
Azt csak halkan kérdezem meg, milyen alapon kérdőjelezünk meg, vagy milyen alapon próbálunk megítélni egy olyan szituációt, ami a rendőri munkában a legveszélyesebb? Egy lőfegyverrel rendelkező személy (persze, utólag kiderülhet, hogy gázpisztoly, utólag mindenki okos) veszélyt jelent önmagára, a rendőrökre és a környezetére. Élet kioltására könnyedén alkalmas eszköz van vagy lehet nála.
És nem tudom, ki hogy van vele, de én személy szerint ebben a témában csak annak a véleményére vagyok hajlandó adni, aki volt már ilyen szituációban. Mindenki más, tetszik vagy sem, csak a Counter Strike, a CSI, meg az amcsi akciófilmes "élményei" alapján, bocsánat a kifejezésért, de okoskodik.
#Kérdező
Jól értem, hogy jobban tetszett volna, ha az elsőként kiérkező rendőrök erősítésére nem a TEK, hanem a megyei bevetési alosztály (jelen esetben a Körös Kommandó) érkezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!