Magyarországon mire valók a rendőrök?
# 9
Én ezt nem mondtam ezt csak te montad most!
Jó de akkor mond el mire való a rendőrség magyarországon?
Bocs, lehiggadok, egy kicsit felpörögtem! :)
Szóval, mit nem mondtál? A kérdés az volt, hogy mire valók a rendőrök, ha egy ilyen szituhoz is a TEK-et hívják. Legalábbis én így értelmeztem.
Akkor mire gondoltál?
# 13
Én olyat nem mondtam amit írtál hogy "A rendőr csak arra van, hogy lövöldözzön?
Csak lőfegyverrel lehet egy intézkedést végrehajtani?"
De írtam hogy saját rendőr szájából is hallaotam hogy szinte képtelenek fegyvertelen ember ellen is intézkedni mert egy kicsit ki van gyúrva!
De akkor félretéve minden heves érzelmet, csak józan paraszt ésszel próbáljuk végiggondolni.
Kimentek ketten elővezetni egy embert. Az ember egyik pillanatról a másikra - a cikkek szerint - felhagy az együttműködéssel, és bemenekül a házába. Majd lövéseket hallasz. A szituáció egyik pillanatról a másikra életveszélyessé válik, vagy válhat, hiszen nem tudod, hogy ki lő, honnan lő, mivel lő. Persze, utólag, gázpisztály... Ott és akkor? Csak próbáld beleképzelni magad. De menjünk tovább! Józan paraszt ésszel, mi a következő lépés, logikus lépés? Fedezékbe vonulni, fegyvert elővenni, és azonnal segítséget kérni. Persze, tudod, John McClane egyedül is megoldotta volna. Na jó, bocs az ironizálásért. :) Mivel fegyveres ember elfogásához kértek segítséget, nem is lehetett kérdés, hogy a TEK-et kell hívni. Lehet szeretni a TEK-et, meg lehet utálni, teljesen mellékes, ott és akkor ezt kellett tenni. A TEK kijött, és anélkül, hogy bárki megsérült volna, elfogta az embert. De akkor mire valók a rendőrök? Ezek szerint az a két vagy akárhány rendőr alkalmatlan? Akkor valószínűleg egy fegyvertelen emberrel sem tudnának elbánni? Biztos, hogy ítélkeznünk kell? :)
Akkor újra megkérdezem!
Mire vannak a rendőrök magyarországon?
Valóban, ezt így nem mondtad, de akkor meg értelmetlen volt a kérdés, hogy akkor így mire vannak a rendőrök?!
Az alapprobléma az volt, hogy egy fegyveres ember elfogásához a TEK kellett. Ha ezek után azt kérdi valaki, hogy akkor mire vannak a rendőrök, akkor - szerintem, az én értelmezésemben - az jön le, hogy a rendőrök eleve csak arra vannak, hogy fegyveres embereket fogjanak el, és fegyveres emberekkel vegyék fel a harcot. De egy fegyveres elfogása a rendőri intézkedések egész sorának egyik széle, de a skála attól még elég hosszú.
"Ha azonban az embernek szüksége van rájuk, akkor nem jönnek rosszul kiskomám!"
Nekem egyszer szükségem lett volna rájuk. Arra mentem haza, hogy betörtek hozzánk, de a fele cucc még összepakolva a bejárati ajtó előtt, tehát nyilvánvalóan megzavartam őket. Hívom gyorsan a rendőröket, hadarom, hogy mi a helyzet, leteszem... 4 hosszú órán át nem történt semmi. Akkor odajött két nagyon fiatal fiúcska, nem egészen 10 pecig ténferegtek a lakásban, nem csináltak semmit, de semmit, mutattam, hogy a tévé hátulján, ahol nem szokás fogdosni, a porban ott egy tiszta ujjlenyomat, leszarták, nem nyúltak ahhoz sem. Elmentek, majd 3 hónap múlva kaptam a papírt, hogy nyomozás felfüggesztve, tettes ismeretlen. Nyomozás, HAHA. És ha azt hiszitek, hogy mindez a világvégi kis faluban történt, ahol nincs elég rendőr, hát nem, Budapest VI. kerület.
Na akkor én is megkérdezném: mire valók a rendőrök Magyarországon?
Arra, hogy legalább ott ne történjen bűncselekmény, ahol van rendőr. Elrettentésnek, megelőzésre.
Ezen kívül nyomoznak (nem minden rendőr hülye, tudnak dolgozni is tisztességesen).
Rendfenntartás. Értelem szerűen ezt is csak ott tudják végrehajtani, ahol ott vannak.
Fel lehetne szerelni az egész rendőrséget TEK-es cuccokkal, csak egyrészt "kicsit" drága lenne, másrészt felesleges.
Egyébként semmelyik országban nem megy be a járőr egy fegyvereshez a házba, még amerikában sem, ahol halomra lövik az embereket egyébként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!