Mit csináljak, ha ilyen nagy butaságot csináltam?
Facebookon egy másik lány képét raktam ki, és egy társkeresős mobil applikációra regisztráltam vele, ahol 5 képével fent voltam. Azért csináltam, mert egy srácot akartam megleckéztetni, aki ott fent volt.. a lány ma írt nekem h feljelentett a rendőrségen és fb-on is. Már felfüggesztettem a profilt és nagyon sajnálom is, nem akartam neki rosszat és így belegondolva teljesen meg is értem nem is vagyok ilyen ..
szerintetek tényleg feljelentett? akkor mire számítsak így??
Szerintem nem jelentett fel.
A tinik évek óta szórakoznak ilyen hülyeségekkel, hogy más képét használják.Még soha nem lett belőle semmi.
Legalábbis, nem tudok róla.
Ezt írta:
Szia "Niki " szeretném megkérdezni,hogy annyira csunya vagy esetleg vagy undi az életed,hogy az en képeimet használod itt es tinderen is ?!:D szamomra ez nem vicces ezert feljelentettelek a rendőrségen es Facebookon is. Meg lesz a kovetkezménye hamarosan!!! wink hangulatjel puszi
Szóval akkor szerintetek feljelentett? Tinderen végül is nem beszéltem azzal a sráccal de fent voltam pár napot.
Gondolkoztam hogy írjak e lánynak de inkább felfüggesztettem a profilt(mrt törlést nem találtam sajnos)
Nagyon félek mert nem akartam neki rosszat! Tudom hogy ez undorító dolog volt! Azt olvastam, hogy a rendőrség nem foglalkozik ilyen ügyekkel, ha nincs konkrét adatokkal való visszaélés stb, ez annak számít ?
Írásából látom hogy nem. Ezen felül rengeteg ilyen lehet a rendőrségen már, még úgy is hogy sok a szájhős, ergó nem fognak vele semmit sem kezdeni. Harmadszor, eléggé fogós kérdés ez a más képével "visszaélni" úgy hogy facebookról mented le őket, mivel bele lehet magyarázni hogy ő ezeket vállalta mikor feltöltötte őket.
Lényeg a lényeg, nyugi :)
Ha visszakeresik se tudják bizonyítani, hogy te voltál.
A nyomozáshoz a facebooktól kellene engedély, hogy kiadjon esetleg IP címet, ilyesmi. Nem hiszem, hogy feljelentett, és ahogy mrá írták,elég sok ilyen "piti" ügy lehet a rendőrségen, másrészről már felfüggesztetted, nyilván rád akar ijeszteni.
Jó lecke volt, remélem.
Sittre meg nem kerülnél.
"eléggé fogós kérdés ez a más képével "visszaélni" úgy hogy facebookról mented le őket, mivel bele lehet magyarázni hogy ő ezeket vállalta mikor feltöltötte őket"
El vagy tévedve, attól, hogy bárki is megoszt magáról nyilvánosan képet, még nem jelenti, hogy azt más felhasználhatja.
Büntetőeljárást akkor indíthatna, ha jelentős érdeksérelem is társulna mellé (vagy haszonszerzési cél), ez kellemetlen dolog, de ilyenről szó sincs. Viszont polgári pert indíthat.
Mellesleg a FB kiad adatokat, lásd szabályzatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!