Ha betörnek hozzám és a kutyáim megölik őket akkor számíthatnék valami büntetésre?
Figyelt kérdés
2016. jan. 23. 15:16
11/13 anonim válasza:
"Azért egy kapu átmászása nem életszerű "véletlen" bejutás."
Ezt mondtam én is, hogy az nem az.
12/13 anonim válasza:
Extrém módon de szerintem igen. Volt rá példa, hogy bekerített telken lefedett kútba esett valaki és a tulajt felelősségre vonták. Pedig az egyénnek be kellett mászni, a fedlapot eltávolítani (ami nem deszka volt hanem vas lemez.
13/13 anonim válasza:
Hát 25 éve az egyik ismerősőm ,egy veréstől menekült az utcán éjfél körül.És hogy megmeneküljön be kellett ugrania egy 180cm magas keritésen egy udvarra a sötétbe a falu szélén szinte.Ez pont egy épités alatt lévő ház volt,ahol nem laktak.Mihelyt leugrott abban a pillanatban beleszakadt alatta a mészoltó gödör,ami később emésztő lett volna,és 250 cm volt.szerencséjére csak derékig merült a mészben mert már fogytán volt benne.Kijönni nem birt mert csuszott mindene a mésztől,meg nem is akart mert egy németjuhász ugatva várta kint.Mire a szomszédok feleszméltek,felébredtek,meghalották,utánna elmentek a tulajhoz aki nem ott lakott még,hanem 2km-re,és az kiment becsukni a kutyát,majd létrát szerezni,leadni,már lassan hajnalodott.(telefon még nem volt)Igy a gödörben töltött bő 3 órát.Ittas volt,és nem betörni akart.Nem volt belőle semilyen ügy,de ha nincs gödör,és a kutya megharapta volna,akkor biztos eljárás indult volna,mert nem volt kitéve semmi. Ezért szerintem csak akkor nem számithatsz büntetésre,ha véletlenül senki nem bir bemenni hozzád rongálás nélkül.Pl.egy 8 éves gyerek.Nem mindenki lopni megy a keritésen át,csak 99%-a.És arra az 1% védelmében van a törvény erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!