Mekkora büntetésre számíthatok (kerékpáros)?
zebrán átmentem biciklivel és a járdán is azzal mentem többszöri figyelmeztetés ellenére (amit nem hallottam, de miután aláiratta velem mondta h ez lett beleírva)
azt mondta 5-50 ezer, nem tudom igaz-e
első eset
Gondolom szociális körülményeiről nyilatkozott, azt írta alá. Szabálysértési feljelentésnél van ilyen.
És ne menj be. A rendőr dönti el, hogy csekket ad, vagy feljelent.
Azt, hogy zebrán mentél át, nem büntetheti -a KRESZben semmi nincs, ami alapján tilos lenne. A járdán viszont nem közlekedhetsz kerékpárral. Illetve speciális esetben igen, de akkor neked kell bizonyítanod, hogy az úttest alkalmatlan volt a közlekedésre. Ezért viszont bőven jogos a büntetés...
A te esetedben nagy valószínűséggel a "Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" címen kiszabható büntetést kapod; ennek összege helyszíni bírság esetén 10000 forint, szabálysértési eljárás során kiszabott bírság esetében 20000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!