Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg nagyon jól keresnek a...

Tényleg nagyon jól keresnek a határőrök?

Figyelt kérdés
A tv-ből hallottam, hogy nagy jattot kapnak a határőrök, régebbről kb 10 éve mesélték nekem, hogy akár napi 500 ezer ft is összejön. Ez tényleg így van?

2016. jan. 15. 11:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És amit még nem találok, hogy mennyi a kezdő fizetésük? Mindenki megkapja a 30%-os bérnövelés után a bruttó 260 ezer ft-ot?
2016. jan. 15. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:

"Azért kérdezem, mert akkor sokkal jobb lenne nekem is elmennem a határőrségbe, 23 évesen. És az igaz, hogy manapság ezt már annyira figyelik, hogy nem nagyon érdemes kockáztatni?" - Ilyen erővel akár lakásbetörőnek is elmehetsz. lebukás esetén kevesebbet kockáztatsz, és egy jó zsákmánnyal egy nap alatt kereshetsz annyit, amennyit a korrupt határőr egy hónap alatt. Ráadásúl a lebukás veszélye is kisebb.

Néhány éve még ment ez az "biznisz" de mára már annyira fdigyelik őket, hogy hülye amelyik bevállalja. Titkosszolgálati eszközökkel figyelik, telefonjaikat lehallgatják, és ma már provokálhatják is őket. Vagyis a határőr nem tudja,hogy az a román kamionos, aki meg akarja vesztegetni, nem beépített ember-e, és nem veszi-e minden szavát és mozdulatát mikrofon és kamera.

2016. jan. 15. 12:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Utolsó író! Erre azért ugye vannak még mindig módszerek? A suliban is lehet puskázni úgy, hogy a tanár ne vegye észre:)
2016. jan. 15. 12:37
 14/16 anonim ***** válasza:

"A suliban is lehet puskázni úgy, hogy a tanár ne vegye észre" - Csak ha mégis észreveszi, akkor ott kapsz egy egyest, itt meg néhány évnyi sittet.

Még csak az sem biztos, hogy olyan helyre kerülnél, ahol lehetőséged lenne bemocskolni magad. Először elvégzed a rendészeti szaksulit két év alatt, aztán majd megtudod, hogy hova helyezned.

A "régen" az régen volt...

Ma már bárkit megfigyelhetnek, akár szúrópróbaszerűen, akár egy jelzés alapján. Hetekig figyelhetnek úgy, hogy fogalmad sincs róla, és akkor már rád verik a minősített esetet is.

A "Hivatali vesztegetés elfogadása" alapesetben is 1-5 év. Általában középsúlyoznak, így olyan 2,5 -4 évnél indul a történet.

De ha figyelnek egy pár hétig, és látják, hogy nem egyedül csinálod, hanem mondjuk két társaddal osztozol, vagy hogy nem egy egyszeri botlásról van szó, hanem rendszeresen csinálod, akkor már rád is húzzák a bűnszövetséget vagy az üzletszerűséget. Akkor pedig minimimum 5 évről van szó, ami akár 10 is lehet!

2016. jan. 15. 12:50
 15/16 anonim válasza:

Kérdező akár te is lehetsz egy beépített ember, aki itt a gyakorin keresi a lebuktatható korrupt határőröket?

:D

2016. márc. 30. 11:33
 16/16 anonim válasza:
Ha valaki errejár…nem olyan rosszul keresnek. Ha el tudja tartani a családot, 2 gyerek, egyik gyerek feleségét, egy unokát, plusz másik gyereknek is bőven ad, annak is feleség, gyerek, majd hétvégente főzés 10 emberre, vagy ünnepkor rendelnek étteremből, majd a kapott plusz pénzt, amit év elején kaptak, több milliót, odaadja a gyerekeknek, mert nincs rá szükség, fizeti 3 autó javíttatását, gyereknek csikkzsebből 100 ezret ad nyaralásra, mindezt egy fizetésből, érettségivel, tehát nem magas beosztásban, úgy, hogy az asszony negyedmilliós fizetése az asszonynak zsebpénz, nincs rá szükség, s még el is tudnak utazni pár napra, akkor úgy gondolom, annyira rosszul nem keresnek. Én, aki egyedül élek, diplomás vagyok, autót sem bírok fenntartani, de megvenni sem, hitelmentes a lakásom, de ha elutazom 3-4 napra valahova, akkor a fizubol nem marad semmi. Nemhogy eltartsak 10 ember, 3 kocsit. Ha az én fizetésemhez nézem ezt, akkor olyan 600 ezret keres nettóban legalább. De inkább többet.
2022. júl. 3. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!