Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Láttam egy hirdetést, hogy...

Láttam egy hirdetést, hogy érettségizett roma fiatalokat keresnek, hogy rendőrnek tanuljanak. Ez hgy vagy? Ha én annak vallom magam, akkor nem kell felvételiznem a rendészetibe, hanem simán felvesznek, vagy mi?

Figyelt kérdés
2014. nov. 28. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Ösztöndíjjal jár, ha felvesznek.

[link]

2014. nov. 28. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ne kéne felvételizniük - aki nem teljesíti a felvételi követelményeket, úgysem tudná elégezni a képzést, szóval felesleges lenne fölvenni.

Gondolom, azért van az egész akció, mert a romákat jobban meg tudja rendszabályozni egy roma rendőr, mint egy magyar. Benne jobban megbíznak, beszél a "nyelvükön" (ahol nem a cigány nyelvre gondolok, hanem kulturális dolgokra). Voltak már ilyen próbálkozások, például a Magdolna-negyed program része is volt, hogy roma rendőrök is legyenek ott.

2014. nov. 28. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Az egész program egy hülyeség, csak pénzkidobás.

Az USA-ban is vannak néger rendőrök.

Most, Sain Louisban is direkt fekete rendőröket vetettek be, hogy lecsendesítsék a romboló néger tüntetőket.

A vezetőség úgy gondolta, hogy a saját fajtársukra jobban hallgatnak.

Aztán kiderült, hogy egy frászt hallgatnak rájuk jobban.

2014. nov. 28. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Saint*
2014. nov. 28. 11:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha romának vallod magad, sok pozitív rendszerbeli megkülönböztetést kaphatsz.

Ha roma vagy az életben sok negatív életbeli megkülönböztetést kaphatsz.

Ha rájönnek, hogy nem vagy roma, de romának vallottad magad, nem csak az ösztöndíjat veszik el tőled, hanem csalás vádjával felmentenek rendőri kötelességed alól (vagy megtesznek vezetőnek, hogy ott is tovább csalhass).

2014. nov. 28. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:

respekt a romáknak, akik bejutottak és rendőrként dolgoznak.

kb. olyan lehet ez, mint az én esetemben, ha mondjuk németnek születettem volna és ennyi eszem lenne mint így, már én lennék a csilliárdos

2014. nov. 28. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!