Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Valóban indítható feljelentés?

Valóban indítható feljelentés?

Figyelt kérdés

Tegnap este az egyik youtuber élő adásában, a valódi nevén kommenteltem. A fiókot azonnal megszüntettem. Azt mondta, hogy feljelentett, elektronikus úton!!! (fax segítségével)

Mire lehet számítani kiskorú esetében? Egyáltalán foglalkozik ilyennel a rendőrség?

2016. jan. 1. 10:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Valóban. Visszaélés személyes adattal nagy nyilvánosság előtt. Elég jól lehet kapni érte. :)
2016. jan. 1. 10:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó hogy ez a hivatalos megnevezés, hogy "nagy nyilvánosság előtt", de 5 ember nézte, nem egy nagy videósról van szó. Bár ez gondolom, nem enyhítő körülmény. Biztosan fognak indítani eljárást? Ahogy írtam megszűnt a fiók teljes egésze. Ha intézkednek, akkor 8 napon belül?
2016. jan. 1. 11:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy CSAK a (születési) név egyezett, semmi más adat nem lett közzétéve.
2016. jan. 1. 11:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Az internet alapjában véve nagy nyilvánosságnak számít, az mindegy hogy éppen hányan nézték.
2016. jan. 1. 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:

"Biztosan fognak indítani eljárást? "

Ha feljelentettek akkor a rendőrségnek kötelessége. Ez nem úgy működik, hogy Mariskanéni feljelentése alapján indítunk eljárást de Jóska bácsié alapján nem. Nekik kötelességük mindent jegyzőkönyvezni, hogy mit tettek az ügyben.

2016. jan. 1. 11:30
 6/10 A kérdező kommentje:

"A bcs. csak jelentős érdeksérelem okozásával vagy haszonszerzési céllal követhető el. "

Szerintem ez nem számít annak. Van esély arra, hogy félreteszi az ügyet a rendőrség?

2016. jan. 1. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Hogy mi van?! Nem értem a kérdést sem, ember...
2016. jan. 1. 23:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Na szóval, az egyik videós, élő adást (live-ot) csinált a youtube-on. Én pedig a valódi nevével létrehoztam egy youtube fiókot, és kommenteltem (Semmi sértőt). Erre ő közölte, hogy feljelentett. Állítólagosan faxon elküldte a rendőrségnek a személyiét, ami igazolja, hogy őt valóban úgy hívják. Én azonnal töröltem az egész fiókot. Csak a nevét "használtam", egyéb adatot nem közöltem, szerintem ez így ilyen formában nem annyira súlyos. IP-cím alapján letudnak nyomozni?
2016. jan. 2. 00:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyáltalán a rendőrség indít eljárást vagy okafogyottnak tekinti az ügyet, hiszen a fiók törlődött?
2016. jan. 2. 01:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Ilyesmikkel nem törődik a rendőrség. Még a sok milliós lopott autókkal sem foglalkoznak, akkor szerinted majd pont egy ilyen piszlicsáré hülyeségre fordítanak időt/energiát? Ugyan már...
2016. jan. 2. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!