Internetes csalásnak számít? Feljelentés lehet belőle?
Egy 2000Ft értékű könyvet adtam el OLX-en. A megbeszéltnél 1 héttel később tudtam feladni a csomagot. Az erről értesítő e-mailt a vevő nem kapta meg. Elméletileg feljelentett, a csomagot ma megkapta (postán követtem).
Ha tényleg feljelentett, akkor lehet ennek bármi következménye?
Én úgy tudom ez nem számít csalásnak, és a rendőrség sem hiszem hogy foglalkozna ennyi összeggel.
A csomagot a vevő megkapta olyan állapotban amilyenben kellett.
szia, ilyen csipp csupp összeggel nem foglalkoznak..
föleg ha megkapta akkor megnyugodott már..
meg ez nem szamit csalasnak h kesöbb adtad fel..
Visszavonni nem tudja, nem lehet. Ha valóban tett feljelentést, és eljárás indult, akkor majd megszüntetik bűncselekmény hiányában.
2000 Ft-tal is foglalkozik a rendőrség, ha valóban csalásról van szó, mert üzletszerűség esetén bűncselekmény is lehet. Rengeteg ilyen ügy van folyamatban.
Régi ügy, és gondolom, nem lett semmi.
Azt hiszem, hogy visszavonhatja, de ha nem vonhatná vissza, akkor is köteles a feljelentést kiegészíteni azzal, hogy megkapta a könyvet, és így bűncselekmény hiányában lezárják a nyomozást. Ha ezt nem teszi meg, az hatóság félrevezetése. De te is tudod bizonyítani, és az is ugyanaz, bcs hiányában megszüntetik az eljárást, nem lesz vádemelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!