Egy rendőrnek hogyha béna PA-63 pisztolya van, hogy kérvényezheti hogy egy jobbat kapjon helyette? Hogy cserélheti le másra?
A rendőrségnél rengeteg pisztoly van rendszerben, P9R(K), Jericho, HK USP, Glock 17, de azért 70%-ban a PA-63-at látni mindenhol.
Ha egy rendőr kifejezetten nem a PA-t akarja hordani hanem egy annál jobbat (annál csak jobb van szinte), akkor ezt hol kérvényezheti?
Az elöljárójánál kérvényezheti,de ha nem nyomozó vagy valamilyen komolyabb szintű,akkor szinte biztos,hogy nem kap mást. Nem kívánságműsor!
Jericho: 15-20 éves vasak,de mivel jók,ezért aki ilyet kap nem váltja le. HK,G17, álmodozás. P9R félék,a legtöbb hulladék állapotú sajna.
Oké elfogadtam hogy pl szolgálaton kívülre nem kapok önvédelmire engedélyt, úgyhogy civilben csak gumilövedékes gázpisztolyt és gázspray-t hordok.
2: Persze a magyar rendőrök egy évben kevesebb mint 10-szer használják a pisztolyukat. De ami most van, ahelyett már egy kard a tokjában is lehetne az oldalamon. De azért az a luxus hagy lehessen már meg nekem, ami még rengeteg afrikai vagy ázsiai ország rendőrének is megvan: Hogy egy olyan lőfegyvere lehessen, aminek a hatásosságában meg is bízik.
Mondjatok már még egy EU tagországot, ahol ilyen régi (PA-HATVANHÁROM: 1963) pisztolyai vannak a rendőrségnek. (Persze nem csak abban az évben gyártották őket, de én még 1982-nél idősebbet nem láttam, az eredeti Walther pisztolyt ráadásul a '20-as évek végén tervezték.)
3: Kollégának van ami jól üzemel P9R. Egy olyant is megkönnyeznék már, ha lenne.
De biztos velem van a baj és én vagyok ekkora Rambo, hogy nem jó nekem a PA és panaszkodok hogy még civilbe se kapok önvédelmire engedélyt.
4.-re.
A PA63 hivatalosan nem került külföldre,ez hazai piacos cucc.
Ilyen jellegű vas sok orosz tagköztársaságban van mai napig rendszerben,csak jobb minőségben.(Makarov)
Nem kötelező rendőrnek lenni!
Én sem kapok civil önvédelmit,pedig 4 éve páncélkocsin vagyok és napi átlag 50-100M-et viszünk és 7 évig SÜN voltam.
Nyalj a főnöknek vagy képezd magad,hogy előbbre juss!
Kérvényezni meg nyalni kell.
P9RC -ben sok a hulladék, bár van ami nagyon jól legyártottak ,amit külföldre gyártottak 1996-2003 között azok nagyon jók, USA-ban, Ázsiűban nagyon szeretik. Nekem gázban van egy 65 ezer volt, kiválló állapotút kifogtam, rendőr ismerősöm is mondta, hogy nagyon jó állapotú fegyvert vettem.
A Jerichoban van pár múanyag alkatrész igaz az is nagyon jó fegyver, de kb egyszinten van a Parával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!