Pszichológus kérvényezheti, hogy a páciense lehessen magántanuló?
Szóval: ha egy 15 éves diák szeretne elmenni magántanulónak, és ezt helyesli a pszichológus is, a pszichológus kérvényezheti pl. az iskolánál, hogy az illető diák elmehessen magántanulónak?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Azért a magántanulás nem olyan egyszerű dolog. Általában az intézmények csak nagyon komoly indokkal vesznek valakit magántanuló státuszba (pl. súlyos mozgássérült), hiszen a tananyagot szaktanárok kell, hogy tanítsák, félévenként vizsgázni kell, és ezt az intézmények általában nem tudják finanszírozni! Erre vannak speciális iskolák, akik magántanulókkal foglalkoznak - egyenként, vagy nagyon kis osztálylétszámmal - a magántanulóság a gyakorlatban ezt jelenti! (Tehát ugyanúgy vannak órák, ugyanúgy tanárok tanítanak, ugyanúgy van számonkérés, csak egyéni ütemben, de a tananyag és a követelmény ugyanaz.) Viszont azzal tisztában kell lenni, hogy az, hogy egy diákkal foglalkoznak a tanárok egyszerre, az semmiképpen nem gazdaságos, tehát valakinek ezt külön finanszíroznia kell. Mivel tankötelezettség van, nagyon indokolt esetben szokta finanszírozni a fenntartó (ahogy írtam, ilyen nagyon indokolt eset pl. a mozgásképtelenség), vagy a speciális iskolák tandíjasak, hiszen semmi nincs ingyen - az oktatás sem.
Ezeket mindenképpen érdemes végiggondolni!
semmilyen indok nem kell ahhoz, hogy valaki magántanuló legyen.
az iskola a kérelem alapján megkeresi a jegyzőt és környezettanulmányban megállapítja, hogy van-e valami veszélye a magántanuló státusznak /pl. szülei dolgoztatni akarják stb./
ha nincs kizáró ok akkor magántanuló lesz és osztályozó vizsgát tesz az előirt taannyagból
én is kiírtam egy hasonló kérdést még régebben, azóta megtapasztaltam hogy is van ez.:)
két féle választ adnak itt. az egyik tábor azt mondja h bárki lehet magántanuló, a szülő kérvényezheti. a másik tábor meg azt h csak valami nagyon súlyos betegség, körülmény miatt lehetsz. hát egyik sem igaz teljesen.:)
minden az igazgatótól függ. nyilván neki nem érdeke h mindenki magántanuló legyen, hiszen azután a tanuló után nem jár pénz a sulinak. másrészt, teszem fel jó tanuló vagy, de neki az sem érdeke h lerontsd az átlagod. (nehéz rávenni magad h otthon tanulj)
szóval mehetsz a kis kérvényeddel, de ha az igazgató olyan h félti az iskola tárcáját elöszőr úgyis majd tippeket ad h jahj menj iskolába csak kapsz valami engedményt vagy mit tudjam én.
szóval amiket írnak a válaszolók csak részben igaz.
persze ha valami olyan nagyon súlyos dolog van ami miatt tényleg lehetetlen suliba járnod megengedi. de ha levágja h szimplán nincs kedved suliba járni akk ne reménykedj:)
én is magántanuló vagyok egy ideje. de én ugyanúgy járok suliba, csak pár órára nem megyek be, mert otthon nem tanulok annyira xd
egyébként nekem is pszichés dolog miatt:)
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!