Bele fogok őrülni. Pszichiátriára kéne mennem?
Én itt voltam, tudom ajánlani: [link]
Hajrá :)
"valameddig jó is utána,de igazából nem ér valami sokat."-Ez így van, ismerős probléma...Este amikor nem tudsz aludni,olvasd el az egyik evangéliumot! És ha még ez se lenne elég az alváshoz, olvass zsoltárokat a Bibliából! Az ne mondd hogy ez nem érdekel téged... az életed milyensége függ tőle... az őrületet a tudomány nem tudja gyógyítani, csak kezelni, gyógyszerekkel, azok is drágák...meg hozzá a pszichológus/pszichiáter óradíja.
Amúgy a Biblia az alapműveltség része, mindenképp hasznodra válik...más okból is...de ha majd túl vagy rajta, akkor elmondom, ha érdekel, addig maradjon titok.
Figyu, a pszichológustól ne várd, hogy 3 hónap alatt minden rendbejön. Természetesen az nem igaz, amit egyes főokosok kitalálnak, hogy ők nem segíthetnek... :) Nyilván nem ők teszik az életed konkrét lépéseit, de abban igenis van szerepük, hogy a gondolkodásodat Veled együtt pozitív irányba alakítsák, hogy elégedettebb legyél magaddal, hogy tudd kezelni a kritikus helyzeteket, stb.
Ha pszichiátriára kéne menned, valszeg a pszichod elküldene, bár ahogy leírod, valóban nem zárható ki, hogy hasznos volna egy pszichiáter. Egyébként ezt bármikor megteheted, pszichiátriára nem szükséges beutaló. Elmész a helyi kórházba, és a pszichiátrián ugyanúgy fogadnak, mint a körzeti orvosod. Jellemzően nem "bolondok" járnak oda, ahogy a közhiedelemben él, hanem hozzád hasonlóan problémás emberek. Ne add fel! Nyugodtan elmesélheted ezeket amúgy a pszichológusodnak is. Azt is beleértve, hogy gondolkozol azon, hogy neked más kéne, vagy ilyesmi. Ne akarj neki megfelelni, durr bele az igazságot töményen az arcába, hidd el, tud majd mit kezdeni vele!
köszi a válaszokat!
Az a helyzet,hogy én nem vagyok vallásos.Próbálok az lenni,de egyszerűen nem tudok hinni benne.A Bibliában sem.Pedig már olvastam.
Ne vedd szentirásnak hogy neked csak abban a közösségben van lehetőséged kapcsolattartásra amit most az iskola kinál. Délutánonként válts és menj teljesen más emberek közé, olyan helyre ahol senki sem ismer.
Valamilyen klub, akármilyen sport vagy müvészeti, amit szivesen csinálnál egy ideig. Mindegy mi az, amihez épp kedved van, a lényeg hogy ott ne ismerjenek, ne legyen ott sulistársad, senki aki tudná ki fia borja vagy.
Tudom hogy nem vagy vallásos, tudom, hogy NEM LEHET AKARNI HINNI. Nem erre akarlak rábeszélni, hanem az alvásra ! Az idegrendszered megfelelő működéséhez és a jó tanuláshoz ki kell aludnod magad ! (Tudnék adni irodalmakat annak igazolására miért kell ehhez az evangéliumokat-zsoltárokat használni, de szerintem még ez korai, másrészt inkább azt olvasd mint egyéb könyveket. De ha nagyon akarod tudni, az más...)
Most a tanév elején vagyunk...elsősorban a tanulásra kellene koncentrálnod...ilyen lelkiállapotban magántanulóként sem tanulnál...ma van rengeteg időd, olvasd el a legrövidebb evangéliumot legalább. Aztán holnap egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!