Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bele fogok őrülni. Pszichiátri...

Bele fogok őrülni. Pszichiátriára kéne mennem?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok,régóta nem látok kiutat semmiből,pszichológushoz 3 hónapja járok,heti 1x,valameddig jó is utána,de igazából nem ér valami sokat..Állandóan beteg vagyok a lelkiállapotom miatt,ma sem tudtam iskolába menni.Nem bírok aludni,reggelig fent voltam és mindenféle értelmetlen hülyeséget csináltam,vagy a falat bámultam.Utálom magamat,de annyira, hogy többször azon a határon vagyok,h mindjárt megőrülök,beülök a zuhanyzóba és órákig ott ülök és csak összegömbölyödök és azon gondolkozok,hogy öljem már meg magam.Utálom,ahogy kinézek,utálom ahogy viselkedek,mindent utálok magamon.De legfőképpen azt utálom,hogy ennyi baj van velem.Már senki nem hiszi el nekem,hogy nem direkt csinálom,és hogy nem azért csinálom,h feltűnést keltsek.Magántanuló szeretnék lenni,és elmenni valamilyen rehabilitációs helyre,ahol eltölthetnék valamennyi időt,hogy rendbe jöjjek.De ez ugye nem fér össze a sulival(másodikos gimis vagyok egy nagyon erős iskolában).A tanulás sem megy,nem megy semmi sem,és már mindenkinek elege van belőlem.A pszichológust sem akarják már fizetni a szüleim.Nem tudom,mit tegyek.

2012. szept. 10. 11:25
 1/8 anonim válasza:
100%
Szia!20 éves fiú vagyok. Először is,saját magadnak kell rendbe tenned magad,nem másoknak.Az agyturkászok,meg a pszihomókusok nem megoldás,ők nem tehetnek rendbe téged magad helyett,esetleg segíthetnek,de saját magadnak kell rendbe tenned magad. Próbáld meg azokat a tulajdonságaidat nézni amiben jó vagy,külső-belső egyaránt,és azokra koncentrálni,nem mindig arra,hogy mi a rossz bennem,és,hogy hogy nézek ki stb..mert ha van rossz tulajdonságod az minden embernek van,próbálj rajt változtatni,a külső pedig egyáltalán nem fontos,senki nem tehet róla,hogy néz ki,és kb oviban volt divat fikázni a másik külsejét,tehát ha ilyenekkel vagy összezárva akik ezzel piszkálnak akkor ne pszihiátriára menj hanem válts iskolát,mert rossz helyen vagy.Keresd meg a valódi okát annak,hogy mitől vagy szarul,szedd össze magad,nincs olyan,hogy nem lehet megoldani valamit,mindenre van megoldás,max segítség kell,de nincsen örök boldogság,ahogy örök fájdalom se. Szedd össze magad és ne felületesen kezeld a betegséget,hanem gyökeresen zárd le magadban ami miatt szarul vagy,és lépj tovább. Más emberek árvák,betegek,és van köztük olyan akit én is ismerek,hogy boldog,mert megtalálta a saját boldogságát,szóval úgy gondolom,hogy érdemes arra is gondolni,hogy más milyen nagy szarban csücsül,és úgy is képes örülni dolgoknak...Sokan vannak akik a jó dolgukba már nem tudják,hogy mit csináljanak, és ez teszi tönkre őket!Ne legyél ilyen!Becsüld meg,hogy vannak szüleid,és az ő kedvükért kapd össze magad!Sok sikert! 20/F
2012. szept. 10. 11:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Én itt voltam, tudom ajánlani: [link]

Hajrá :)

2012. szept. 10. 11:44
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

"valameddig jó is utána,de igazából nem ér valami sokat."-Ez így van, ismerős probléma...Este amikor nem tudsz aludni,olvasd el az egyik evangéliumot! És ha még ez se lenne elég az alváshoz, olvass zsoltárokat a Bibliából! Az ne mondd hogy ez nem érdekel téged... az életed milyensége függ tőle... az őrületet a tudomány nem tudja gyógyítani, csak kezelni, gyógyszerekkel, azok is drágák...meg hozzá a pszichológus/pszichiáter óradíja.

Amúgy a Biblia az alapműveltség része, mindenképp hasznodra válik...más okból is...de ha majd túl vagy rajta, akkor elmondom, ha érdekel, addig maradjon titok.

2012. szept. 10. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Figyu, a pszichológustól ne várd, hogy 3 hónap alatt minden rendbejön. Természetesen az nem igaz, amit egyes főokosok kitalálnak, hogy ők nem segíthetnek... :) Nyilván nem ők teszik az életed konkrét lépéseit, de abban igenis van szerepük, hogy a gondolkodásodat Veled együtt pozitív irányba alakítsák, hogy elégedettebb legyél magaddal, hogy tudd kezelni a kritikus helyzeteket, stb.

Ha pszichiátriára kéne menned, valszeg a pszichod elküldene, bár ahogy leírod, valóban nem zárható ki, hogy hasznos volna egy pszichiáter. Egyébként ezt bármikor megteheted, pszichiátriára nem szükséges beutaló. Elmész a helyi kórházba, és a pszichiátrián ugyanúgy fogadnak, mint a körzeti orvosod. Jellemzően nem "bolondok" járnak oda, ahogy a közhiedelemben él, hanem hozzád hasonlóan problémás emberek. Ne add fel! Nyugodtan elmesélheted ezeket amúgy a pszichológusodnak is. Azt is beleértve, hogy gondolkozol azon, hogy neked más kéne, vagy ilyesmi. Ne akarj neki megfelelni, durr bele az igazságot töményen az arcába, hidd el, tud majd mit kezdeni vele!

2012. szept. 10. 12:00
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Az a helyzet,hogy én nem vagyok vallásos.Próbálok az lenni,de egyszerűen nem tudok hinni benne.A Bibliában sem.Pedig már olvastam.

2012. szept. 10. 12:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne vedd szentirásnak hogy neked csak abban a közösségben van lehetőséged kapcsolattartásra amit most az iskola kinál. Délutánonként válts és menj teljesen más emberek közé, olyan helyre ahol senki sem ismer.

Valamilyen klub, akármilyen sport vagy müvészeti, amit szivesen csinálnál egy ideig. Mindegy mi az, amihez épp kedved van, a lényeg hogy ott ne ismerjenek, ne legyen ott sulistársad, senki aki tudná ki fia borja vagy.

2012. szept. 10. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Tudom hogy nem vagy vallásos, tudom, hogy NEM LEHET AKARNI HINNI. Nem erre akarlak rábeszélni, hanem az alvásra ! Az idegrendszered megfelelő működéséhez és a jó tanuláshoz ki kell aludnod magad ! (Tudnék adni irodalmakat annak igazolására miért kell ehhez az evangéliumokat-zsoltárokat használni, de szerintem még ez korai, másrészt inkább azt olvasd mint egyéb könyveket. De ha nagyon akarod tudni, az más...)

Most a tanév elején vagyunk...elsősorban a tanulásra kellene koncentrálnod...ilyen lelkiállapotban magántanulóként sem tanulnál...ma van rengeteg időd, olvasd el a legrövidebb evangéliumot legalább. Aztán holnap egy másikat.

2012. szept. 10. 12:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó ötlet új közösséget keresni, találni valami hobbit, és sportolni valamit. Nekem is voltak hasonló problémáim kamaszként. Elkezdtem kung fuzni, eljártam esténként futni és nagyon sokat segített, lassan rendbe jöttek a dolgokat. :)
2012. szept. 10. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!