Mit csináljak ha lefényképeztek a bele egyezésem nélkül?
Üdv.
Ma voltam az egyik ismerősömnél, és mikor jöttem lefele kijött az egyik ember az egyik házből (ez a lépcsőházban volt) szikével, hogy én mit feszítgettem az ajtatját mondtam neki, hogy én hozzá se nyúltam és, hogy vigye be azt a szikét nagyon gyorsan és ne fenyegessen. Aztán jöttek be a lépcsőházba és valami rendőr csávó volt állítólag na mindegy de ott lent meg szét volt törve egy hamus és megállított, hogy kit vagy mit kerestem itt mondtam, hogy kit azt mondta ne mennyek sehova megállított, addig kijött az a szikés gyerek egy fényképező géppel és lefényképezett vagy 7-8x de takartam az arcom nagyjából és mondtam, hogy ne fényképezkessen mert semmi joga nincs hozzá, mondtam, hogy hozzanak egy seprőt meg egy lapátot azt össze söpröm de én nem voltam.... Meg valami villany óránál nyitva volt az ajtaja... Szóval nagyon jókor jöttem le... Mit csináljak? Föl jelentenek? Én jelentsem föl?

"mennyek"
"seprőt"
Na meg pár szó elválasztásával van gond.
Inkább tanulj meg helyesen írni, és ne az iskolából lógj a haverodhoz.
Nem iskolába járok, már dolgozok de leszarom a válaszod.
Meg nekik ellopták már 3 hamu tartójukat... Hogy nem-e én voltam... mondtam, hogy minek nekem hamu tartó. Erre, hogy akkor biztos csikkezni jöttem, pont volt nálam 4 ezer forint meg mutattam, hogy nekem nincs szükségem sem a csikkekre sem a szar hamusukra...

De ha volt ott egy rendőr csávó, akkor miért nem mondtad neki, hogy lefényképezett a pasi. Ki kell vele töröltetni. Nincs joga lefényképezni.
Egyébként meg minek raknak ki a lépcsőházba hamutartót? Nem csoda, hogy ellopják.

Attól, hogy dolgozol, még nem kellene ennyire rossz helyesírással írni. Nem csak a kérdésed hemzseg tőle, hanem amit azóta írtál az is. A sztorid zavaros. 58 éve élek, de eddig nem gyanusítottak egyszer sem, semmivel. Különös, hogy téged igen.
Az arcmás személyes adat, nem vagy fotózható az engedélyed nélkül. Az illető sokra nem is megy vele, semmire nem bizonyíték. Még arra sem, hogy ott készült, s nem más helyen. A dolgot picit bonyolítja, hogy magánterületen készült.
Feljelentheted, de mit érsz vele? Kiveszi a kártyát, eldobja. A bizonyítási kényszer nálad van, mert neked áll érdekedben. De ha sikerrel jársz, elmarasztalják, mi lesz neked más, jobb?

Neked kellett volna hívni a rendőröket...
De mindegy, mert az, hogy "azt mondták, hogy más nem nagyon lehetett" nem elég ahhoz, hogy bárki bármit csináljon ellened.
Az írásra meg tényleg figyelhetnél kicsit jobban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!