Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Az iskolában két 14 éves fiu...

Major Szilvia 81 kérdése:

Az iskolában két 14 éves fiu megrugdosta a 12 éves fiamat. Nincs külsérelmi nyom nem zuzódott, nem tört el semmije nem lilult be. Fel lehet jelenteni a gyerekeket a rendőrdégen látlelet nélkül?

Figyelt kérdés

#Vannak szemtanuk mit tehetek?
2015. nov. 5. 15:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mindegyi tancsban van igazság. Votam már az a szülő ai a másik szülővel próbál beszélni, ezek hasztalannak bizonyultak, voltam már az igazgatóhoz is de ha valaki akár 1 alkalommal is verekedésbe keveredik azt már le is írta hogy problémás. Másrészt egyes kissebbséghez tartozó családok nem félnek a szaktanári figyelmeztetéstől vagy az igazgatóitól. Ezekkel nem lehet beszélni szólni a gyereknek pláne mert este már a lakásod előtt vergődnek. Ezt a lépést az osztályfőnök tanácsolta. Az elbeszélgetek a gyerekkel már nem használ az agresszív gyerekeknél sajnos tapasztalatból mondom. Ez manapság így megy a tanárok vonnak egyet a vállukon és azt mondják a törvények megkötik a kezüket.
2015. nov. 5. 19:39
 12/24 anonim ***** válasza:
12 éves voltam, egy 16 éves gyerek megfenyegetett, hogy megöl és elötte 8-9 en jöttek a házam elé. Nem voltam gyenge gyerek. Küzdő sportot űztem és ezért tartott attól, hogy egyedül jöjjön. Apám feljelentette és mindig jött értem suliba. Mondta a gyereknek, hogy legközelebb elrakja a csomagtartóba és elássa. Be is szart rendesen a gyerek. Onnatól kezdve nem mert basztatni. Viszont ha nem akarod ezt akkor járasd küzdő sportra. Egyik edzőtársam pont ezért kezdte el. Sok cigány gyerek volt az akkori iskolájában és náluk csak az erőszak volt. Ezért mikor ùgy gondolta nem tűri tovább eltörte az egyik kezét másik órrát meg berepesztette. Feljelentés nem lett mert nem járnak a cigó orvoshoz csak azt tudják mondani, hogy papír van e róla.. igazábòl dönts te viszont számolj a következményekkel. Sok sikert ;)
2015. nov. 5. 20:57
 13/24 ConnectCare ***** válasza:

Ha a támadók betöltötték a 14. életévüket elméletileg magánvádlóként fel lehet lépni, de gyakorlatilag egy ügyészi ejnye-bejnyénél több úgysem lenne belőle, még a bíróságra sem jutna el.

És szerintem a büntetőjog nem is erre való. Ezt az ügyet más eszközökkel kell megoldani. Igazából nem is értem, hogy a büntetőjog eszköztárától milyen megoldást lehet remélni egyáltalán. Üljenek a gyerekek pár hónapot a sitten?

Érdemes lehet valamit kitalálni, de szerintem ez az irány szerencsétlen választás lenne.

2015. nov. 5. 21:57
 14/24 anonim ***** válasza:

Rendőrség? Lári-fári.

Ám apuka hun van?

2015. nov. 6. 00:06
 15/24 A kérdező kommentje:
A mi településünk java cigány származásu és mindenki rokona mindenkinek. Itt az óvónőt megtépik, ha nem úgy szól a gyerekhez. Szerintetek ha az igazgató lemegy szól a szülőknek röhögnek, ha beirják az igazgatóit alá sem írják. Ha a tanár szól a gyereknek feljelentik. Lehet hogy nem érek el vele sokat, de remélem azt igen hogy elkerüljék a gyerekemet.
2015. nov. 6. 17:26
 16/24 anonim ***** válasza:
Sajnálom nagyon az esetet, de én is csak annyit tudok mondani hogy ez van a mai iskolarendszerben. Minden iskolában vannak ilyen elemek és egyre többen lesznek. Mindig azt mondtam hogy olyan mint egy "börtön". Ha nem tartozol nagyon sehová, nincs mögötted, melletted senki akkor azt potenciális áldozatnak tekintik és már csak heccből, jókedvből csinálnak hasonlókat vele. Szóval sajnos ma az általános iskolát túl kell valahogy élni megszoksz vagy megszöksz elven, aztán ha olyan középiskolába kerül akkor megszűnnek ezek, ha nem akkor folytatódik ottis.
2015. nov. 7. 08:32
 17/24 anonim ***** válasza:
Oh, és egyébként a kérdésre válaszolva, a rendőrségre el se menj mert gyakorlatilag nem tudnak ezzel az esettel semmit sem kezdeni és csak árt mint használ. Gondolom tudják ezt ők is így biztosan csak hergelné őket.
2015. nov. 7. 08:33
 18/24 ConnectCare ***** válasza:

Lehet ezt jogi oldalról megközelíteni szerintem, csak nem a büntetőjog irányából.

Az iskolában uralkodó állapotokat pl. lehet jelenteni a jegyzőnél. Ha a gyerek beilleszkedésre képtelen, a suliból is ki lehet pakolni.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény így rendelkezik:

47. § (1) A sajátos nevelési igényű gyermeknek, tanulónak joga, hogy különleges bánásmód keretében állapotának megfelelő pedagógiai, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai ellátásban részesüljön attól kezdődően, hogy igényjogosultságát megállapították. A különleges bánásmódnak megfelelő ellátást a szakértői bizottság szakértői véleményében foglaltak szerint kell biztosítani.

(3) A sajátos nevelési igényű gyermek óvodai nevelése, tanuló iskolai nevelés-oktatása, továbbá kollégiumi nevelése az e célra létrehozott gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézményben, konduktív pedagógiai intézményben, óvodai csoportban, iskolai osztályban, vagy a többi gyermekkel, tanulóval részben vagy egészben együtt, azonos óvodai csoportban, iskolai osztályban (a továbbiakban: a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók - külön vagy közös vagy részben közös - nevelésében és oktatásában részt vevő óvoda és iskola, kollégium együtt: gyógypedagógiai nevelésben, oktatásban részt vevő nevelési-oktatási intézmény) történhet.

A suli megállapítja, hogy a diák sajátos nevelési igényű és már mehet is a gyógypedagógiai nevelésben részt vevő intézménybe.

2015. nov. 7. 13:03
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha olyan rossz a helyzet a cigányok miatt, akkor lehet hogy másik iskolába kellene átíratni a gyereket, ha van erre lehetőség a környéken.
2015. nov. 7. 15:18
 20/24 A kérdező kommentje:
A helyzet csak a 5.- 8. osztályig ilyen. Ezekre a gyerekekre már nem tudnak hatni a tanárok. A helyzet egyre romlik mert az ilyen intézmény 35 km-re van és nem igazán merik ezért eltanácsolni a gyerekeket. Másrészt nem kell hogy visszahuzodo legyen csak kifognak valakit. Nem az én fiam az egyetlen. A normális tanárok elmennek máshová mert meg vannak fenyegetve ha megvédi az ilyen gyerekeket. Nem akarom máshová átiratni, mivel még van 2 ovis gyerekem akik még ezután kezdik majd a sulit. Nem hiszem, hogy 6 évesen 15-20 km-t kellene utazniuk.
2015. nov. 11. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!