Az iskolában két 14 éves fiu megrugdosta a 12 éves fiamat. Nincs külsérelmi nyom nem zuzódott, nem tört el semmije nem lilult be. Fel lehet jelenteni a gyerekeket a rendőrdégen látlelet nélkül?
Tehát még csak 8 napot belüli sérülése sincs és feljelentést akar tenni két 14 éves fiú miatt.
Valami hogy mért rugták meg?
Szomorú, de azt kell mondanom, fölöslegesen fáradsz. Örülhetsz, ha szóba állnak, ha lesz valami formális eljárás. Viszont a két hősködő innentől vérszemet kap, már oka is lesz.
Ma vagy erőt alkalmazol, vagy nagy ívben kikerülöd a mocskot. Minden más hátrányosabb.
Nincs sok értelme.
Ha az iskola nem foglalkozik a dologgal (vagy a gyerekek olyanok, hogy nem hatja meg őket a tanár/igazgató), akkor össze kell gyűjteni egy-két nagyra nőtt fickót, és "visszautasíthatatlan ajánlatot tenni" nekik, hogy kerüljék a fiadat.
Szia!
Szia elmesélem rövid történetem: általános iskolában nekem is volt egy "rosszakaróm", aki kb 9-től 12 éves koromig folyton csesztetett, rám támadt, volt, hogy a "bandájával" (kisegítősök) együtt akartak elkapni... Velem egykorú volt a gyerek. Aztán egyszer csak anyám megelégelte a dolgot, és bement a suliba... Megkereste, majd elbeszélgetett a gyerekkel. Aztán onnantól kezdve rám se nézett, hozzám se szólt, sosem inzultált többet... azóta sem tudom, hogy mit mondott neki, de bevált. Most 24 éves vagyok.
Neked is javaslom felvenni az anyaoroszlán szerepét, először a gyerek szüleit keresd fel, hogy neveljék meg a gyereküket, ha pedig ez nem működik, akkor tanácsos személyesen is elbeszélgetned az illetővel. Hidd el, 12 évesen még jócskán befosnak egy felnőtt fenyegetésétől, hiába nagy a szájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!