Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Most melyik kommandóba menjek?

Most melyik kommandóba menjek?

Figyelt kérdés
Heló! Közép iskolás tanuló vagyok és kommandós szeretnék lenni. Nem nagyon szeretnék hazai terepen maradni mert valjuk be a T.E.K. nem a legjobb kommandó. Ezért arra gondoltam hogy ki mennék francia országba a GIGN kommandóba. Na most nem tudok róla infókat találni a neten mert mind franciául van és még nem vettem azt fel második nyelvnek. Szóval ha valaki tudja hogy ez a GIGN kommandó jó e és érdemes érte új nyelvet tanulnom és ki utaznom Francia országba akkor kérem írja le. A válaszokat előre is köszönöm.

2015. aug. 24. 13:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha tényleg ez a célod, akkor első körben nagyjából 5 éve el kellett (volna, nem tudom, hogy csinálod-e) kezdened keményen edzeni. Erőnlét, állóképesség, plusz legalább egy küzdősport. Érettségi után jelentkezel rendőrnek, ahol nyilván észreveszik, hogy te nem csak arra vagy jó, hogy működtess egy trafipaxot, vagy részeg gyerekeket hajkurássz az Erzsébet-téren. Ennélfogva ha lesz üresedés a TEK-nél, vagy más reagáló egységnél (szokott lenni, mert nem bírja senki sokáig pszichésen), akkor szépen megpályázod. Alternatíva, hogy először elmész felderítőnek egy pár évre, és onnan igazolsz át a rendőrséghez, ez szintén növelheti az esélyeid.
2015. aug. 24. 14:58
 12/36 anonim ***** válasza:

idegenlégiós lehetsz ha betöltöd a 18. éved nem vagy büntetett előéletű és a fizikai szellemi felvételin megfelelsz

ja és olyan hogy kommandós olyan nincs ez egy félreértett civil kifejezés

2015. aug. 24. 14:59
 13/36 anonim ***** válasza:
Én amerikába mennék, oda több az esélyed.
2015. aug. 24. 15:01
 14/36 anonim ***** válasza:
USA-ban pont hogy kevesebb az esélye. (talán az egész világon ott a legkevesebb)
2015. aug. 24. 15:04
 15/36 A kérdező kommentje:
Már edzek keményen és fel is vettek rendészeti szak középbe ott is edzek meg itthon is. Majd utána nézek annak amit te mondtál kettes. Hát ja gondoltam már Amerikában de ott az FBI meg a S.W.A.T. nagyon kemény embereket vesznek fel oda semmi esélyem. Meg próbálkozok a T.E.K.-el ha fel vesznek és utána meg látjuk mi lesz ott lehet hogy inkább maradok ott :D.
2015. aug. 24. 15:26
 16/36 anonim ***** válasza:
No, akkor ennél többet már nem nagyon tehetsz a dolog érdekében. Nyelveket érdemes tanulni ott is azért.
2015. aug. 24. 15:32
 17/36 A kérdező kommentje:
Hát ott emelt fokú angolt tanulok meg ha kicsi eséllyel de azért meg próbálkozok ezzel a GIGN-el ezért is tanulok majd franciát mert ugye most volt az első év az volt a legkeményebb a második nyelvet most vállalnám be de szerintem maradnék majd T.E.K.-es mondjuk akkor is el kezdeném a francia nyelv tanulást mert mindig is akartam második nyelvet tanulni.
2015. aug. 24. 15:41
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokan szídják a TEK-et, mint ahogy általában a rendőrséget is. Van, hogy okkal, mert elb***nak valamit, ilyen előfordul, de sokszor úgy szídják, hogy nem ismerik a részleteket, csak abból csámcsognak, amit elétárnak a médiában, és ami sokszor felületes és szubjektív, és még szépen fogalmaztam. Ha objektív képet akarsz valamiről kapni, akkor ne csak azokat hallgasd, akik úton-útfélen szídnak valamit, hanem keress valakit a másik oldalról is. Nem biztos, hogy azt mondja, hogy a TEK szuper és kolbászból van náluk a kerítés, de nem is csupa negatív dolgot fog mondani. Mert biztos, hogy akik azt csinálják, azért csinálják, mert látnak benne értelmet, és szeretik csinálni. Hogy a médiában mi jelenik meg, azt helyén kell kezelni.

Pl. rossz címre mennek be. Biztos, hogy az ő hibájuk? Ezen szokott-e valaki gondolkodni, mikor szídja a TEK-et? Szerintem nem. Pedig ők csak azok alapján az információk alapján dolgoznak, amit a "megrendelő" mond nekik. Lehet, hogy ők is rossz címet kaptak, vagy félrement az információ. De az is lehet, hogy ők hibáztak, ezt nem tudjuk. Hibák vannak, amiknek vannak okozói (felelősei), de egy egész szervet ezért nem lehet leszólni, legfeljeljebb ha mindennapokak lennének az ilyen balf***ságok.

"Átlövik egymást"... Igen, sajnos ilyen is előfordul, még akkor is, ha egyébként jól képzett és jó lövő is. Ez akkor fordulhat elő, ha figyelmetlen, mert stresszel, fáradt, régóta van már talpon, stb. Vagy lehet akár azért is, mert hanyagul kezelte a fegyvert, bár szerintem a TEK-nél azért ez ritkább, "egyszerű" rendőröknél szerintem ez gyakoribb. Ettől még az illető lehet nagyon jó szakember, csak hibázott, bár kétségtelen, nem kis hiba. De emiatt megint csak nem lehet az egész TEK-et minősíteni, mert nem mindennapos esetek ezek.

Egyébiránt a TEK-en kívül vannak más beavatkozó egységek, a MEKTA vagy MEKTO (Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztály/Osztály). Bár nem tudom, hogy te mennyire szeretnél "nagyon kommandós" lenni. :)

2015. aug. 24. 15:52
 19/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a nagyon jó választ. Hát igen a T.E.K.-ről sok rosszat halottam igen kerestem cikkeket róla eléggé el is fáradtam benne de csak olyanokat találtam amiket le írtál át lövik egymást stb... Amúgy nagyon be etették nekem hogy rossz de tényleg hogyha ilyen szemszögből nézzük a dolgot akkor a T.E.K.-nek valóban nincs sok hibája. Legalábbis nem az ő hibájuk. Szóval inkább maradok a T.E.K.-nél nem nagyon megyek GIGN-esnek mert tuti hogy nem jön össze meg nem is éri meg :P. De akkor szerintem inkább a német lesz a második nyelv amit tanulni fogok.
2015. aug. 24. 16:07
 20/36 A kérdező kommentje:
És ,,nagyon szeretnék kommandós lenni" annyira hogy szerintem máshol nem is nagyon tudnék el helyezkedni.
2015. aug. 24. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!