Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Vagyonőr vagyok, a szomszédom...

Vagyonőr vagyok, a szomszédom ezzel "ellentétes" beállítottságú. Feljelentett bosszúból! A rendőrségen, fegyverrel való fenyegetéssel. Már kihallgattak, és az amit állít, nem történt meg. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Évek óta rossz szomszédságban vagyunk ,voltak vannak viták ,de a fenti eset nem történt meg.A rendőrségen azt mondták,hogy vádemelésre továbbítják ,egy hónapja történt, és még semmilyen papírt nem kaptam .Nem értem, hogy ki ellen és milyen vádemelés lesz.
2015. aug. 11. 13:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A hamis vád a Büntető Törvénykönyv által több szakaszban is részletesen tárgyalt bűncselekmény. Az alapeset definíciója: 233.§. (1) Aki

a) a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol

b) más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt adatot hoz a hatóság tudomására

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján büntetőeljárás indul.

(3) Ha a hamis vád alapján a vádlottat elítélik, a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ez pedig az, amit a cigány elkövet.

2015. aug. 14. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!